Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bir tek başımızın derdi, gönlümüzün üzüntüsü, kalbimizin kanayan yarası bu terör belası."

15.09.2012 21:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bir tek başımızın derdi, gönlümüzün üzüntüsü, kalbimizin kanayan yarası bu terör belası. Onu da halledeceğiz, yılanın başını ezeceğiz" dedi.

Arınç, Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi'nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada AK Parti'nin, Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki 61'inci hükümet olduğunu hatırlatarak, "10 yıldır, 3 dönemdir iktidarını devam ettiren hükümetimiz, başarılı işler yapıyor. Yapmasa, zaten iktidarı kazanmaz. Her defasında oylar artıyor ve tek başına geliyorsa bunun sırrı nedir- Milletimiz için çalışıyor, istediği hizmetleri yapıyor. Millet memnun kalıyor ve 'Ben de sana oyumu vereceğim' diyor. Biz hamdolsun ki 10 yıldır hizmetlerimizi devam ettiriyoruz" diye konuştu.

"Eskiden hastanelere sağlam giren, hasta çıkardı" diyen Arınç, şöyle konuştu:

"Ben, eskiden hastanelerde hastanın yerde yattığını bilirim. Bir yatakta ayakları birbirine denk gelmesin diye ters yatan iki hasta bilirim. Hatta, bir yatakta üç hastanın sıkıştırılarak konulduğunu bilirim. Milattan Önce'den bahsetmiyorum. 10 yıl öncesinde hastaneler, bu durumdaydı."

Hastanelerin artık böyle olmadığını belirten Arınç, "Yeni doktorlar yetiştirdik, yeni cihazlar aldık, mekanlarımızı güzelleştirdik. Hastaya, doktor seçme hakkı, hastane seçme hakkı tanıdık. Bu, milletimizin çok büyük bir arzusuydu" dedi.

Arınç, sağlığın büyük bir nimet olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Hazreti Peygamber diyor ki, 'Beş şey gelmeden, beş şeyin kıymetini bilin'. Bir tanesi de hastalık, darlık, sıkıntı gelmeden sağlığın kıymetini bilin. Esasen sağlığın kıymetini de başımıza darlık geldiğinde biliyoruz. Kanuni Sultan Süleyman bile, sağlığın kıymetini anlatmak için bugün bile herkesin hatırladığı şu beytini söylemiş: Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi/Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi."

AK Parti hükümetinin ilk işinin sağlık reformları yapmak olduğunu ifade eden Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Halka, 'İktidarın hangi icraatından daha çok memnunsunuz' diye soruyorlar. 10 kişiden 7'si diyor ki 'Sağlıktan çok memnunuz'. 10 kişiden 7'si diyorsa ve bu memnuniyet devam ederse, 3 dönem az, bir 13 dönem daha bu iş gider."

Tatkavaklı beldesinde inşa edilen Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi'nin 35 milyon liraya mal olacağını belirten Arınç, şu bilgileri aktardı:

"200 yataklı mükemmel bir devlet hastanesi olacak. 26 adet yatak, yoğun bakımda. 6 ameliyat salonu var. 5 artı 1 tane doğum salonu, 3 veya 5 diyaliz var. İnşallah bu sayı, 22'ye çıkacak. Acil servisi 2 bin metrekare. 6 da diş ünitesi olacak. Acil servisiyle, ambulansıyla 200 yataklı hastane emrinizde."

Devletin ambulans helikopter hizmetini de hatırlatan Arınç, "Hatta acil bir durum oldu, hastane yetmedi, 17 ambulans helikopter ve 5 ambulans uçak emrinizde" ifadesini kullandı.

Hastane inşaatının bitiş tarihinin 2014 Aralık olarak hesaplandığını belirten Arınç, "İnşallah 2014 Aralık'ta değil, haziranda bitecek. Cumhurbaşkanımızı seçtiğimiz gün, Mustafakemalpaşa'daki hastanemizi de açıp iki bayram birden yaşayacağız. Bir taraftan aslan gibi bir cumhurbaşkanı seçilecek, bir taraftan da hastaneyi açacağız" diye konuştu.

Arınç, her geçen gün eğitime, sağlığa, ulaşıma, enerjiye daha çok önem verdiklerini dile getirerek, --Barajlar, göletler yapıyoruz. Otoyollar, yüksek hızlı trenler yapıyoruz. Biz iş yapıyoruz, yol yapıyoruz, yolsuzluk yapmıyoruz. Bizim işimiz hizmet ve yollar. Başkaları yolsuzluk yaptılar, perişan oldular. Milletin nefretini kazandılar. silinip gittiler" dedi.

"Yolun bittiği yerde, denizin altına girip tüp geçitler yapıyoruz" diyen Arınç, "Hamdolsun, demir yolunu denizin altından bağlıyoruz. Tren yolunu, kara yolunu, kıtaları birleştiriyoruz. Kurban olduğum Allah verdikçe veriyor, biz de yaptıkça yapıyoruz" ifadesini kullandı.

Hükümetin her yere yetişecek güçte olduğunu vurgulayan Arınç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bir tek başımızın derdi, gönlümüzün üzüntüsü, kalbimizin kanayan yarası, bu terör belası. Onu da halledeceğiz. Yılanın başını ezeceğiz. Terör belasından inşallah bu ülkeyi kurtaracağız. Bu azimle, sizlerin duasıyla, askerimizin, polisimizin, ülkemizin, güvenlik güçlerinin fedakarca gayretleriyle en kısa zamanda çözeceğiz. Bu güzel cennet vatan, hepimize en güzel huzuru, hayatı nasip edecek."

Muhabir: Büşra Nur Özcan

Yayıncı: Kamuran Akkuş - BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement