Başbakan Yardımcısı Babacan Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Başbakan Yardımcısı Babacan Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Babacan Açıklaması

"Ülkemizde güzel gelişmeler oluyor ama bir yandan da hem dışarıda hem de maalesef içeride çekemeyenler, engel olmak isteyenler oluyor" "Hükümetimizin yolsuzluklarla mücadeledeki kararlılığı tamdır.

11.03.2014 18:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'de güzel gelişmelerin olduğunu ama bir yandan da hem dışarıda hem de maalesef içeride çekemeyenlerin, engel olmak isteyenlerin bulunduğunu belirterek, "Hükümetimizin yolsuzluklarla mücadeledeki kararlılığı tamdır. Hiçbir tolerans olmaz, hiçbir yolsuzluğun üstü asla örtülmez ama seçimlere bu kadar kısa zaman kala, böylesine arka arkaya, tamamen hükümetimizi, partimizi, Başbakanımızı hedef alan bu tür komplolar, bu tür girişimler, bu tür tuzaklara da pabuç bırakmayacağız" dedi.

Babacan, partisinin seçim çalışmaları kapsamında Ankara'nın Gölbaşı ilçesine geldi. AK Parti Gölbaşı Belediye Başkanı Adayı Fatih Duruay ve partililer, Babacan'ı Haymana yolunda karşıladı.

Burada seçim otobüsüne binerek caddelerde halkı selamlayan Babacan, ardından esnaf ziyaretleri yaparak, vatandaşlarla sohbet etti.

Başbakan Yardımcısı Babacan, daha sonra Duruay'la Gölbaşı Bayburtlular Kültür ve Yardımlaşma Derneğine gelerek, vatandaşlara hitap etti.

Türkiye'nin son 11 yılda çok önemli bir gelişim gösterdiğini dile getiren Babacan, bu süre içinde milli gelirin arttığını, Türkiye'nin borç alan bir ülkeden borç veren, yardım eden bir ülke haline geldiğini söyledi.

Türk lirasının, Türk pasaportunun artık tüm dünyada çok büyük itibar gördüğünü belirten Babacan, bunlarla herkesin gurur duyduğunu ifade etti.

Bu süre içinde Türkiye'nin bölgesindeki etkinliğinin de arttığına dikkati çeken Babacan, şöyle devam etti:

"Ülkemizde bu güzel gelişmeler oluyor ama bir yandan da hem dışarıda hem de maalesef içeride çekemeyenler, engel olmak isteyenler oluyor. Türkiye'nin önüne problem çıkarmak isteyenler oluyor. Hatta bu öyle bir noktaya geliyor ki, 'Bu hükümet, bu iktidar gitsin de Türkiye ne hale düşerse düşsün' gibilerinden maalesef çok yanlış bir tutum içine girenler oldu. Şu son 2,5-3 aydır Türkiye'de yaşananlara baktığımızda burada belki hedef, hükümetimiz, sayın Başbakanımız gibi görünüyor ama aslında devlet, millet burada hedef alınıyor. Şu sadece son olaylardan Türkiye'nin kaybettiği değer, gerçekten milyarlarca dolarlarla ifade edilecek büyüklükte."

"Tuzaklara pabuç bırakmayacağız"

Türkiye'nin bunlardan büyük zarar gördüğünü, ülkeye, millete, devlete zarar veren girişimlerin maliyetini herkesin ödediğini vurgulayan Babacan, şöyle konuştu.

"Şunu açıkça ifade etmek istiyorum ki hükümetimizin yolsuzluklarla mücadeledeki kararlılığı tamdır. Hiçbir tolerans olmaz, hiçbir yolsuzluğun üstü asla örtülmez, er veya geç yanlış olan bunun hesabını verir ama seçimlere bu kadar kısa zaman kala, böylesine arka arkaya, tamamen hükümetimizi, partimizi, Başbakanımızı hedef alan bu tür komplolar, bu tür girişimler, bu tür tuzaklara da pabuç bırakmayacağız."

"Şu anda bir istiklal mücadelesi veriyoruz"

Türkiye'nin özellikle bu dönemde kendi içindeki birlik ve beraberliği koruması gerektiğine işaret eden Babacan, böyle olması halinde her türlü engelin aşılacağını söyledi.

Babacan, Türkiye'nin 30 Mart'ta önemli bir demokrasi sınavından geçeceğini belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ifadesiyle, şu anda aslında bir istiklal mücadelesi verildiğini aktardı.

Türkiye'nin başarılarını çekemeyen dış ve iç odakların olduğunu dile getiren Babacan, "Bunlara hep beraber engel olmamız gerekiyor" dedi.

Bu nedenle, önümüzdeki yerel seçimlerin de Cumhurbaşkanlığı seçiminin de genel seçimin de çok önemli olduğunu anlatan Babacan, "Bunların her birisi demokrasimiz için, Türkiye için bir sınav ve biz bu sınavları Türkiye'nin en iyi şekilde geçeceğine gönülden inanıyoruz" diye konuştu.

"Gölbaşı Belediye Başkanı adayımız Fatih beye desteklerinizi bekliyoruz"

Ankara'nın çok hızlı büyüyen bir şehir olduğuna işaret eden Babacan, buranın çokça hizmete ihtiyacı olduğunu bildirdi.

Babacan, merkezi hükümette, büyükşehirde ve ilçe belediyesinde aynı dili konuşabilen, birbirinin halinden anlayan, dayanışma içinde çalışan bir anlayış olursa, bunun hem Gölbaşı hem Ankara hem de Türkiye için faydalı olacağına dikkati çekerek, "İşte bunun için Gölbaşı Belediye Başkanı adayımız Fatih beye desteklerinizi bekliyoruz. Biz kendisine güveniyoruz ve sizlerin de güvenine, desteğine layık olduğuna inanıyoruz" ifadesini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Başbakan Yardımcısı Babacan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement