Başbakan Yardımcısı İşler, Gaziantep'te Açıklaması - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcısı İşler, Gaziantep'te Açıklaması

Başbakan Yardımcısı İşler, Gaziantep\'te Açıklaması

"Yeni Türkiye'nin mimarı olarak halkın seçeceği ilk cumhurbaşkanlığının en çok Başbakanımıza yakışacağını düşünüyorum" "AK Parti olarak adayımızı belirledikten sonra inşallah ilk turda cumhurbaşkanını seçmiş olacağız" "Eğer Başbakanımız gerekli istişareler sonunda kararı cumhurbaşkanlığı yönünde olursa,

17.04.2014 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, "Yeni Türkiye'nin mimarı olarak halkın seçeceği ilk cumhurbaşkanlığının en çok Başbakanımıza yakışacağını düşünüyorum" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gaziantep'e gelen İşler, Vali Erdal Ata'yı ziyaret etti. Valilik şeref defterini imzalayan İşler, daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile makamında görüştü.

İşler, burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına cevaplandırdı.

Basın mensuplarının cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili düşüncelerini sorması üzerine İşler, Başbakan Erdoğan'ın partideki istişareleri başlattığını, yarın da il başkanlarıyla görüşeceğini anımsattı.

İstişarelerin devam edeceğini vurgulayan İşler, AK Parti'nin, bu toplantıların ardından cumhurbaşkanlığı seçiminde takip edeceği yol haritasını belirleyeceğini dile getirdi.

"Seçim sonuçları doğru okunmalı"

30 Mart seçimleriyle birtakım hususların altının çizildiğini anlatan İşler, "Seçimlerde almış olduğumuz oyla milletimiz önümüzün açık olduğunu tescil etmiş oldu. AK Parti'nin gösterdiği aday ilk turda büyük bir oyla cumhurbaşkanı seçimini kazanacak. 30 Mart seçim sonuçlarının sadece AK Parti olarak değil tüm siyasilerce doğru okunması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

İşler, milletin, seçimlerde önemli mesajlar verdiğine dikkati çekti.

Seçim öncesi yaptığı konuşmalarda sandık sonuçlarının üç güçlü mesaj vereceğini söylediğini hatırlatan İşler, şöyle konuştu:

"Bunlardan birincisi seçimlerin hangi ortamda ve havada geçtiğini gördük. Genel seçim havasında icra edildi. Milletimiz; bağrından kopan, kendi diliyle konuşan, kendi hissiyatını paylaşan 'Recep Tayyip Erdoğan'ı yedirtmedik, bundan sonrada yedirtmeyeceğiz' mesajını güçlü bir şekilde verdi. İkinci mesaj ise 3 Kasım 2002'de  başlayan yeni Türkiye inşallah güçlü bir şekilde devam kararı oldu.  Üçüncüsü de 17 Aralık'la başlayan süreçte Türkiye Cumhuriyeti'nin bu paralel örgüte ve kurda, kuşa yem edilmeyeceği güçlü bir şekilde gösterildi."

İşler, AK Parti'nin aldığı oy oranıyla cumhurbaşkanlığı seçimlerinde belirleyici olacağını vurguladı.

"İlk turda cumhurbaşkanını seçmiş olacağız"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir ilkin yaşanacağını belirten İşler, şunları kaydetti:

"Aslında sadece cumhuriyet tarihinde değil belki Türk tarihinde ilk defa doğrudan halkın seçeceği bir cumhurbaşkanlığı seçimi olacak. Seçilecek cumhurbaşkanı da Türk tarihine yazılmış olacak. Bu bakımdan seçimler ayrı bir öneme sahip. Cumhuriyet tarihine baktığınız zaman cumhurbaşkanı hep parlamento tarafından seçildi. O zaman bazı dayatmalar söz konusu olabiliyordu. Şimdi millet kararını verecek. Millet de 30 Mart seçimleriyle artık cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hangi tabloyu görmek istiyorsa onun mesajını dolaylı bir şekilde vermiş oldu. AK Parti olarak adayımızı belirledikten sonra inşallah ilk turda cumhurbaşkanını seçmiş olacağız."

İşler, muhalefet partilerinin seçim sonrası yaptığı açıklamalarla 30 Mart'ta sandıktan verilen mesajı anlamadığının görüldüğünü ifade etti.

Ana muhalefet ve MHP liderinin seçimden hemen sonda Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı konusundaki açıklamalarını "talihsiz" olarak değerlendiren İşler, şöyle konuştu:

"Sandığın mesajını almadıklarını düşünüyorum. Başbakanımız arzu edip aday olursa millet onun cumhurbaşkanlığı konusunda önünü sonuna kadar açmıştır. Bu şekilde mesajı almakta fayda olduğunu görüyorum. Eğer Başbakanımız gerekli istişareler sonunda kararı cumhurbaşkanlığı yönünde olursa, benim şahsi kanaatim ilk turda çok güçlü bir şekilde seçimi kazanacak. Yeni Türkiye'nin mimarı olarak halkın seçeceği ilk cumhurbaşkanlığının en çok Başbakanımıza yakışacağını düşünüyorum. Onun kararını vermesini bekliyoruz. Kararı verdikten sonra milletimiz gereğini yerine getirecektir diye düşünüyorum."

- Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcısı İşler, Gaziantep'te Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement