Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) usulsüzlük iddialarına ilişkin, "Ümit ediyorum, açık ve şeffaf bir yargılama süreci sonunda, suçluların cezası açıkça verilir ve bunun hesabı açıkça sorulur" dedi.

22.04.2015 10:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) usulsüzlük iddialarına ilişkin, "Ümit ediyorum, açık ve şeffaf bir yargılama süreci sonunda, suçluların cezası açıkça verilir ve bunun hesabı açıkça sorulur" dedi.

Kurtulmuş, Ordu'daki programlarının ardından, gazetecilere yaptığı açıklamada, son günlerde KPSS'de usulsüzlük iddialarıyla ilgili ortaya çıkan delillerin herkesin gönlünü yaraladığını söyledi.

"Kimsenin böylesine adice bir hırsızlık yapma hakkı bulunmadığını" vurgulayan Kurtulmuş, "Sadece bir kişinin malını çalmak değil, o sınavlara hayatını vermiş olan, hayatının gidişatı o sınavlar sonucunda değişecek, istikbalini kazanacak ya da kaybedecek insanlara karşı yapılmış büyük haksızlıktır. Binlerce, yüzbinlerce insanın cebindeki parayı çalmaktan daha adice bir iştir" dedi.

Mahkemede her şeyin ortaya çıkarılmasını ümit ettiklerini dile getiren Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Ben de çocuklarının, üniversiteye hazırlanması sırasında, o masanın başında, sandalyenin üstünde gece sabahlara kadar çalıştığını gören bir baba olarak söylüyorum; KPSS ya da üniversite sınavlarında hiç kimsenin insanlara haksızlık yapmaya, hele böyle adice bir haksızlık yapmaya hakkı yoktur. Kim yaptıysa yakalanmalıdır. Gerçekten delilleri varsa mahkemelerde ortaya çıkarılmalıdır. Yapanların burnundan fitil fitil getirilmelidir. Bu, kamuya ve geniş kitlelere karşı yapılmış bir haksızlıktır."

Kurtulmuş, yapılanın, telafisi güç bir haksızlığa yol açtığını dile getirerek, "Aynı sınava biri alnının teriyle giriyor, öteki birilerinden aldığı cevap anahtarlarıyla giriyor. Daha sonra o adam kazanıyor ve memuriyete giriyor. Diğeri ise dışarıda kalıyor. Biz şimdi böyle bir haksızlığı nasıl düzelteceğiz? Sonuçlarının da düzeltilmesi açısından son derece vahim bir durum. Ümit ediyorum, açık ve şeffaf bir yargılama süreci sonucunda, suçluların cezaları açıkça verilir ve bunun hesabı açıkça sorulur" diye konuştu.

- CHP'nin seçim vaatleri

Kurtulmuş, CHP'nin seçim vaatlerine ilişkin de değerlendirmede bulunarak, "Ben ciddiye almıyorum. Çok ciddiye alınmaması gerektiğini de ifade ediyorum" dedi.

CHP'nin seçim vaatlerini bir temenniler manzumesi olarak gördüğünü belirten Kurtulmuş, "Zaten 'yapılacak' diye ortaya konulan şeyler, hükümet tarafından yapılmaya devam edilen işler" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin toplumsal ve sosyal dengelerini korurken diğer taraftan ekonomik dengelerini koruması gerektiğini kaydeden Kurtulmuş, ülkenin bu günlere kolay gelmediğini vurguladı.

Kurtulmuş, 2001 yılındaki ekonomik krizin ardından Türkiye'nin, IMF'den aldığı borçlara da değinerek, "Türkiye, AK Parti iktidarından sonra makro dengeleri kurdu. Enflasyonla mücadele etti. İşsizliği mümkün olduğu kadar azaltmaya çalıştı. Bunun yanı sıra faizleri azalttı. Devletin, kamunun borç yükünü azalttı ama en önemlisi bütçe disiplini içerisinde harcamalarını sürdürdü. Dolayısıyla bunu devam ettirme mecburiyetindeyiz" diye konuştu.

CHP'nin vaatlerinin alt alta konulduğunda 150 milyar doları aştığına dikkati çeken Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Bunu nereden bulacaksınız? Bunu bir türlü bulacaksanız, makul seviyelerde bulmanız lazım. ya dışarıdan tekrar yüksek faizlerle borçlanarak bulacaksınız ya vergiyi artırarak bulacaksınız, halka daha fazla vergi koyacaksınız ya devletin yapması gereken, kamunun yapması gereken bazı yatırımlardan vazgeçeceksiniz, bunu başka alanlara kaydıracaksınız. Dolayısıyla evet bir temenniler bütünü. Biraz da sanki 'biz nasılsa iktidara gelmeyeceğiz' gibi hazırlanmış bir paket gibi duruyor. Onun için çok fazla ciddiye almanın mümkün olmadığını düşünüyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement