Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Diyarbakır'daki terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonda, 7 örgüt mensubunun etkisiz hale getirildiğini, 12'sinin sağ olarak ele geçirildiğini belirterek, "Bizim 2 şehidin dışında 5 yaralı polisimiz var" dedi.

26.10.2015 13:16

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Diyarbakır'daki terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonda, 7 örgüt mensubunun etkisiz hale getirildiğini, 12'sinin sağ olarak ele geçirildiğini belirterek, "Bizim 2 şehidin dışında 5 yaralı polisimiz var" dedi.

Hazar Strateji Enstitüs'nün düzenlediği "Göç ve Sosyo-Ekonomik Etkileri" konulu panele katılan Kurtulmuş, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Diyarbakır'daki terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyona ilişkin sorular üzerine Kurtulmuş, olayda şehit olan iki polise Allah'tan rahmet diledi.

Kurtulmuş, örgüt mensuplarının cuma gününden itibaren takip edildiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"İstihbarat paylaşımları sonucu ve farklı istihbarat kaynaklarının ortak operasyonu ve bilgisiyle sabah 4 civarında operasyon başlatıldı. Maalesef rutin aramalarda koçbaşı ile kapıyı açan polislerimiz, daha önce hiç karşılaşmadıkları bir biçimde bubi tuzakları patlatılarak 2 polis arkadaşımız şehit oldu. Bu çerçevede yaklaşık 3-4 evde devam eden operasyonlarda 7 DAEŞ elemanı öldürüldü, 12 tanesi de sağ olarak ele geçirildi. Bizim 2 şehidin dışında 5 yaralı polisimiz var. Operasyon aslında kapsamlı bir operasyon. Operasyonda bu grupla ilgili başka şehirlerdeki bağlantılar da ortaya çıkarılmaya çalışılıyor."

Kimlik tespitinin henüz tamamlanmadığını anlatan Kurtulmuş, ileriki saatlerde bu bilginin de netlik kazanacağını vurguladı.

Numan Kurtulmuş, teröristlerin uyruğu hakkında da henüz net bir bilginin bulunmadığını bildirerek, şöyle devam etti:

"Önemli bir operasyondu. Başarılı bir şekilde tamamlanması planlanıyordu. Sonuçları itibarıyla denilebilir ki önemli bir DAEŞ grubu, etkisiz hale getirilmiştir. Ama maalesef 2 kardeşimizin şehit edilmesi hepimizi acıya boğdu. Bu şunu da gösteriyor; Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı terör saldırısı sıradan terör saldırısı değildir. Hem DAEŞ'in hem PKK'nın hem DHKP-C'nin hem belki adı sanı duyulmamış başka örgütlerin hatta zaman zaman birbirleriyle işbirliği halinde birbirlerini veya başkalarını taşeron olarak kullandıkları bir sürü terör eylemleriyle Türkiye'nin karşı karşıya kalması muhtemeldir. Bu, bizim terörle mücadeledeki kararlılığımızın ne kadar haklı olduğunu gösteriyor. Türkiye düşmanları da Türkiye'yi köşeye sıkıştırmak için terörü bir araç olarak kullanıyor. Bütün bu saldırılar aslında ortak bir hedefe hizmet ediyor. Bu hedef Türkiye'nin sendeletilmesi ve düşürülmesidir."

Kurtulmuş, terör örgütlerinin hedeflerini bildiklerini dile getirerek, terörle mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.

Tüm Türkiye'nin dayanışma içerisinde olması gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, bu tür terör örgütlerine karşı barış bloku oluşturulmasını istedi.

- İstanbul'daki terör örgütü operasyonu

Sarıyer'de Dilek Doğan'ın, terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyon sırasında yaralanması ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesine ilişkin herhangi bir tahkikatın devam edip etmediği sorusuna da Kurtulmuş, bu konuda devam eden bir tahkikatın bulunduğunu söyledi.

Kurtulmuş, Dilek Doğan'ın, bir operasyon sırasında ev sahibi ile polis arasında yaşanan kargaşada hayatını yitirdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Öncelikle arkadaşlarına ve ailesine başsağlığı diliyorum. Şundan milletimiz emin olsun; Bakın Şırnak'taki görüntüler... Bir terörist cenazesinin polis aracının arkasına bağlanarak çekilmesi. İlk gün söyledik herkes rahat olsun, arkasında kim varsa sorumlu kimse ortaya çıkar. Terörle mücadele sırasında aynı zamanda vatandaşların da can güvenliğini sağlamak mecburiyetindeyiz. İlk önceki olayda nasıl ki 3 emniyet mensubu soruşturma sonucunda açığa alındıysa soruşturma sonucunda bir kusur varsa hele hele bir kasıt varsa gerekli cezalar verilir, hiç kimse de bundan endişe etmesin."

"Türkiye, 2023 hedeflerinden vazgeçmemiştir"

Türkiye'nin iki yıldır karşılaştığı olaylar nedeniyle 2023 hedeflerinden bir sapma olup olmayacağı yönündeki sorusu üzerine Kurtulmuş, Türkiye'nin 2023 hedeflerinin sadece bir siyasi parti ve ya hükümetin hedefi olmadığını, bunun Türkiye'nin hedefi olduğunu söyledi.

Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Türkiye ekonomik gelişmişlik bakımından futbol terimiyle söyleyeyim, birinci ligten play-off'a çıkmıştır. Ama henüz süper ligde değildir. Yani, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri değildir. Bizim bütün hedefimiz Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi durumuna getirmektir. Türkiye'yi üretim gücü ve orta direği çok kuvvetli bir ülke haline getirmektir. Bununla ilgili hem seçim çalışmalarındaki beyannamelerimiz hem hükümet programına koyduğumuz perspektif geçerlidir. Türkiye'nin 2023 hedeflerinden vazgeçilmemiştir. Bu, milli bir hedeftir. Tabi bu büyüme hedefleri sürdürülebilirlikle de ilgilidir. Yani Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için asgari yılda yüzde 5 büyüme hedefine ihtiyacımız var."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement