Başkan ''En Büyük Zenginliğimiz Çocuklarımızdır'' - Son Dakika
Güncel

Başkan ''En Büyük Zenginliğimiz Çocuklarımızdır''

Başkan Karaosmanoğlu, Karamürsel'de kurulan Doğu ve Güneydoğu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'ni ziyaret etti

13.02.2015 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ve AK Parti İlçe Başkanı Recep Demirel'in de eşlik ettiği ziyarette Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Karamürsel'de kurulan Doğu ve Güneydoğu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'ne konuk oldu. Başkan Karaosmanoğlu, "Sivil toplum kuruluşlarının sosyal hayat içerisinde önemli görevleri vardır. Ancak bunların arasında en önemlisi geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın eğitimi ve gelişimidir. Bizlerin en büyük zenginliği çocuklarımızdır" dedi.

KÜLTÜRÜNÜZÜ YAŞATIN

Dernek faaliyetlerinin hedefler ve prensipler üzerine kurulması gereğini hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, "Dernek olarak iyi hedefler koyar ve prensipli çalışırsak, bölge insanının kaynaşmasını daha rahat sağlarız. Yaşadığınız kültürü, örf ve adetleri yaşatmanın da ne kadar önemli olduğunu bilerek, bu hedefe uygun çalışmalar yapmalısınız" şeklinde konuştu.

ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİMİNE ÖNEM VERELİM

Ziyarette çocukların ve gençlerin eğitim hayatlarının önemli olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Karaosmanoğlu, "Çocuklarımızın tahsil ve meslek sahibi olabilme noktasında derneklerimiz çalışma yapmalıdır. Bu tarz girişimler dernek binalarında da yapılabilir. Derneklerimizde bilgi evi yapılanmasına da gidilebilir. Üyelerimiz arasında öğretmen olanlarla iletişime geçilirse, eğitim faaliyetleri noktasında özveri yapacaklarına inanıyorum. Şahsım ve Büyükşehir olarak bu gibi sosyal projelerin içerisinde olacağımızı ifade ediyorum" açıklaması yaptı. Başkan Karaosmanoğlu ayrıca,"Çocuklarımıza iyi bir gelecek hazırlayalım. Her ne kültürden gelirse gelsin iyi bir insan olarak yetiştirelim. En büyük zenginliğimiz çocuklarımızdır" ifadelerini kullandı.

İLÇE BELEDİYEMİZLE UYUM İÇERİSİNDEYİZ

Hizmet anlamında vatandaşımızın her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için Karamürsel Belediyesi'yle uyum içerisinde çalıştıklarını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, "Birlikte çalışmanın ve aynı yola baş koymanın bereketini yaşıyoruz. İlçemize hizmet noktasında ortak hareket ederek, güzel işlerde buluşuyoruz" diye konuştu.

FARKLI KÜLTÜRLER ÜLKEMİZİN MOZAİĞİDİR

Başkan Karaosmanoğlu, "Birbirimizin değerlerine saygı duyacağız. Farklı kültürler Türkiye'nin mozaiğidir. Her bölgenin farklı farklı kültürel zenginliği vardır. Bu kültürel güzellikleri yaşadığımız yerde o zenginliği tanıtmak derneklerin görevidir. Kültürümüzü gelecekte de çocuklarımızın sürdürmesini sağlayalım. Bu zenginliği yok etmemek gerekiyor. Çocuklarımızın yaşadıkları bölgeyle kaynaşmasını sağlayalım. Doğduğumuz yeri unutmayacağız ama yaşadığımız yeri önemseyeceğiz ve sahip çıkacağız. Asıl olan yaşadığımız kentin bir kültür bir parçası olmaktır. Dernekler bunu kolaylaştırırken, dışa kapalı değil açık olmalıdır. Allah hayır yolunda hizmet etmeyi sizlere nasip etsin" dedi.

MİLLETİMİZ BERABER ŞEHİT OLDU

Farklı kültürlerin, dillerin, dinlerin ve mezheplerin yüzyıllarca bir ve beraber yaşadığının altını bir kez daha çizen Başkan Karaosmanoğlu, "Geçmişimiz bizlerin aynı aşı paylaştığı, aynı uğurda canını feda ettiği yüzlerce binlerce haksızlığa beraber kalkan olmuş, sancağın yere düşmemesi için mücadele vermiş bir milletin torunları olarak şu an buradayız. Hepimizin farklı kültürlerden ve yaşayış farklılıklarından gelmesine rağmen, inandığımız değerler üzerine hayatımızı bu topraklar üzerinde sürdürüyoruz. Din, dil ve mezhep farklılıklarımızı sorgulamadan, yaşantımıza kardeşçe devam ettik ediyoruz. Elbette geçmişte aklını kiralayanlar, farklı ve haksız sebeplerle yanlışlıklar içerisine girerek insanlarımız arasına nifak sokmak istediler. Ancak bunu istedikleri gibi başaramadılar. İnanıyorum ki hükümetimizin sürdürdüğü çözüm süreci başarıya ulaşacak, topraklarımızda şu an devam eden huzur ortamı ebediyen devam edecektir. Kürtçe, Çerkezce, Boşnakça, Gürcüce gibi dillerimiz, halkımızın renkli ve bizlerin keyif aldığı özelliklerdir. Çocuklarımıza ana dilerini öğretelim ve unutturmayalım. Geçmişte yaşanan yasakçı zihniyet, AK Parti siyasetiyle ortadan kalktı. Bu yasaklar hep dışarıdan geldi. Bizi birbirimize düşürmek isteyenler istedi. Ama o defter kapandı. Farklı diller bizim kültürümüzün zenginliğidir. Atalarımız kimsenin diline, dinine ve yaşam tarzına müdahale etmemiştir. Türkiye özgürlükler konusunda çok adım attı ve atmaya devam ediyor. Çanakkale'de beraber savaştık. Haçlı zihniyetine karşı Kurtuluş Savaşı'nda, Yemen'de, Allahu Ekber dağlarında beraberdik" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan ''En Büyük Zenginliğimiz Çocuklarımızdır'' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement