Başkan Gökçek'ten, Suudi Konuklara Ankara Turu - Son Dakika
Yerel

Başkan Gökçek'ten, Suudi Konuklara Ankara Turu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Suudi Arabistan Cezaevleri Başkanı Dr. Tümgeneral Ali Al Ruawili ile beraberinde askerlerden oluşan heyete, Büyükşehir Belediyesi’nin proje alanlarını gezdirdi.

28.09.2014 11:38

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Suudi Arabistan Cezaevleri Başkanı Dr. Tümgeneral Ali Al Ruawili ile beraberinde askerlerden oluşan heyete, Büyükşehir Belediyesi'nin proje alanlarını gezdirdi.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri'nde incelemelerde bulunmak ve eğitim almak üzere Ankara'da bulunan heyete Dikmen Vadisi, Ankapark ve Kuzey Yıldızı'nı gezdiren Başkan Gökçek, çalışmalara ilişkin de bilgiler verdi. Konuk heyet gördükleri çalışmalar karşısında, "Yaptığı iş insanın aynasıdır" diyerek, özellikle parkları "Burası cennetten bir köşe gibi" diye değerlendirdiler.

ANKAPARK'TA ROLLER COSTER HEYECANI

Konuk heyetle birlikte önce Dikmen Vadisi'ne giden ve çalışmalara ilişkin bilgi veren Başkan Gökçek, vadiyi doğal stüdyo olarak kullanan gelin ve damatlarla yakından ilgilendi. Genç çiftlere mutluluklar dileyen Başkan Gökçek, konukları ile birlikte çiftlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Daha sonra konuklarıyla birlikte Ankapark'a doğru hareket eden Başkan Gökçek, Twitter'den, "Şu anda Roller Coster'a gidiyorum. Binmek isterseniz, 20 dakika içerisinde Ankapark'ta olabilmeniz lazım. Gelmek isteyenler, Anadolu Bulvarı'ndan gelsinler. Söyleyeceğim ilk gelenleri alacaklar" tweetini atarak, takipçilerini Roller Coster'a binmeye davet etti.

Attığı tweetin ardından Başkan Gökçek, konuklarıyla birlikte Ankapark'ta kalabalık bir vatandaş topluluğuyla karşılandı. Başkan Gökçek, Suudi konuklarla birlikte Roller Coster'a takipçilerin de binişini büyük bir keyifle izledi.

KUZEY YILDIZI'NDA GOLF ARABALI GEZİ

Ankara turunun ardından, konuklarını Kuzey Yıldızı'na götüren ve burada da golf arabalarıyla gezdiren Başkan Gökçek, Kuzey Yıldızı Rekreasyon Alanı'ndaki suyun, ışık ve müzikle muhteşem dansını birlikte izlediler. Hatıra fotoğraflarının çekildiği Kuzey Yıldızı'nda, konuklarına akşam yemeği veren Başkan Gökçek, Suudi Arabistan'dan gelen konukları Ankara'da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "İnşallah bundan sonra daha sık bir şekilde Ankara'yı ziyaret etmenizi bekleriz. Dostluk ve muhabbetimiz artarak devam eder" dedi.

Konuk asker Ruawili de "Sizi buraya gelmeden önce de tanıyorduk. Riyad'da da isminizi çok duymuştum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından birbirlerine karşılıklarını hediyelerini sunan Başkan Gökçek ve konuk asker Ruawili, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Gökçek'ten, Suudi Konuklara Ankara Turu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement