Başkan Karabağ, Baygemliler'le Buluştu - Son Dakika
Yerel

Başkan Karabağ, Baygemliler'le Buluştu

Başkan Karabağ, Baygemliler\'le Buluştu

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Bayraklı Gençlik ve Eğitim Merkezi'nin (BAYGEM) öğrenci velileriyle bir araya geldi.

27.03.2014 18:06

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Bayraklı Gençlik ve Eğitim Merkezi'nin (BAYGEM) öğrenci velileriyle bir araya geldi. Bayraklı Belediyesinin gençlik merkezi ve misafirhane projelerini hayata geçirmesiyle birlikte özellikle dar gelirli ailelerin çocuklarının eğitim ve barınma ihtiyaçlarını karşıladıklarını ifade eden Başkan Karabağ, "Onlar engel koyar, biz kaldırırız. Bana en büyük armağan, bu merkezlerde yetişen çocukların üniversite mezunu olarak karşıma çıkmasıdır. Bu nedenle size her şey helal olsun" dedi.

Bayraklı Belediyesi'nin Postacılar'daki İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde yoğun katılımla gerçekleştirilen toplantıya, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ da katıldı. Bayraklı Gençlik ve Eğitim Merkezi'nde üniversite, KPSS ve OKS öncesi kurslara katılan öğrencilerin velilerine yönelik gerçekleştirilen etkinlikte ailelere seslenen Karabağ, özellikle dar gelirlilerin yüreklerine su serpti. Maddi yetersizlikler nedeniyle çocuklarını dershaneye gönderemeyen ailelerin çocukları için kurulan Gençlik ve Eğitim Merkezi'nde hizmetlerin aralıksız sürdüğünü ve artarak da devam edeceğini vurgulayan Başkan Karabağ, "Açtığımız kız misafirhanemizin ardından yine ihtiyaca göre öğrencilerimizin barınma sorunlarına yanıt vereceğiz ve eğitimleri de barınma olanaklarını da artıracağız" diye konuştu.

Devletin binalarını kamu kurumlarından kıskandığını ifade eden Karabağ, Çiçek Mahallesi'ndeki Bayraklı Belediyesi'ne ait emniyet binası yerine eğitim kurumu yapılacağını ve yine ücretsiz eğitimlerin verileceğini duyurdu. Merkezi hükümetin yapması gereken birçok iş konusunda Belediye olarak üzerlerine düşenden fazlasını yerine getirdiklerine işaret eden Başkan Hasan Karabağ sözlerine şöyle devam etti; "Belediyeler kurs yapıyor diye batmaz. Onlar "yurt yapamazsın, yasak" dedi. Misafirhane yaptık. "Dershane açamazsın" dedi. Gençlik Merkezi açtık. Onlara inat artarak da devam edeceğiz. Burs vermeye de devam edeceğiz. Ben Milli Eğitim Bakanı değilim. Bunları yapmak onların görevleri ancak ben bir belediye başkanıyım. Bir öğrenci yetiştirilmesine katkı sağlamak bana göre bin mahallenin parkından daha hayırlıdır. Öğrencilerimiz de bu kurs imkanlarından iyi yararlanarak, iyi eğitimci kadromuzla başarılı oluyor. Bu da bizi gururlandırıyor. Bu tabloyu artırarak, sürdüreceğiz. Sizden isteğim, belediyenize sahip çıkın" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Karabağ, Baygemliler'le Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement