Başkan Kocamaz, Fırtınadan Etkilenen Üreticileri Yalnız Bırakmadı - Son Dakika
Yerel

Başkan Kocamaz, Fırtınadan Etkilenen Üreticileri Yalnız Bırakmadı

Başkan Kocamaz, Fırtınadan Etkilenen Üreticileri Yalnız Bırakmadı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bir dizi incelemede bulunmak üzere Batı Mersin bölgesine giderek, üreticilerle ve vatandaşlarla bir araya geldi.

19.12.2016 14:18

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bir dizi incelemede bulunmak üzere Batı Mersin bölgesine giderek, üreticilerle ve vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Kocamaz, fırtına sebebiyle zarar gören seraları inceledi, üreticilerin, muhtarların ve vatandaşların sorunlarını dinledi, hasta ziyaretlerinde bulundu.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan fırtına sebebiyle ilçelerde tarım ile uğraşan üreticilerin zarar gören seralarını inceleyen Kocamaz, üreticilerin sorunlarını dinleyerek, zararların giderilmesi ve yapılabilecekler konusunda notlar aldı. İncelemeler kapsamında Silifke, Aydıncık, Anamur, Bozyazı ve Gülnar ilçelerinde narenciye ve zeytin bahçeleri ile özellikle zarar gören muz seralarını inceleyen Kocamaz, yaşanan felaket sonrası bölgede üreticilerin büyük zarara uğradıklarını ve Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman olduğu gibi yine üreticinin yanında olduklarını ifade etti. Zarar gören seraları tek tek inceleyen Kocamaz, muhtarlar ve üreticiler ile bir araya geldi. İncelemeler esnasında notlar alan Kocamaz, yaşanan fırtına sebebiyle bölgede büyük bir tahribatın yaşandığını ve üreticinin zararının karşılanması için Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Kocamaz, "Bölgemizde Çarşamba günü meydana gelen fırtınadan dolayı vatandaşlarımızın seraları çok büyük tahribata uğramış. Geldik yerinde inceledik ve dertlerine ortak olduk. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak yetkililerle görüşüp, Bakanlıklarla irtibata geçip, bu bölgenin afet bölgesi ilan edilmesi için görüşmeler yapacağız. Üreticilerimizin zararının karşılanması ve zararın en asgariye indirilmesi gerek. Tek tesellimiz can kaybının olmaması. Bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun" dedi.

Kocamaz'ın kendilerini ziyaret etmesi ve dertlerini paylaşmasından duydukları memnuniyeti ifade eden üreticiler ise Başkan Kocamaz'a yanlarında olduğu ve desteğini hissettirdiği için teşekkür ettiler.

Kocamaz, fırtına esnasında minaresi yıkılan Silifke ilçesi, Işıklı Mahallesi'nde bulunan Akdam Camisi'nde de incelemelerde bulundu. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve meclis üyeleri ile gerçekleştirilen ziyaret esnasından yıkılan minareyi inceleyen Kocamaz, cami imamı ve mahalle sakinlerinden konu ile ilgili bilgi aldı. Yaşanan fırtınada sadece seralar ve bahçelerin değil yerleşim yerlerinin de büyük zarar gördüğünü ifade eden Kocamaz, yıkılan minarenin vakit kaybetmeden yapımının başlayacağını kaydetti. Kocamaz, "Bölgede sadece bahçe ve seralarımız değil, yerleşim birimlerimiz de zarar gördü. Işıklı Mahallemizde bulunan Akdam Camisinin minaresi yıkılmış. Şükrediyoruz ki her hangi bir can kaybı yaşanmamış. Tabii ki burada malzeme kullanımı da çok önemli. Kalitesiz malzemelerin kullanılması bu gibi felaketlerde ne yazık ki bu sonuçları doğuruyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak yıkılan minaremizin yapımına vakit kaybetmeden başlayacağız. Mahalle sakinlerimize geçmiş olsun diliyorum" şeklinde konuştu.

Kocamaz, Aydıncık Devlet Hastanesi ve Gülnar Devlet Hastanesi'nde tedavi gören hastaları da Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin 'Bir Nefes Sıhhat Projesi' kapsamında ziyaret etti. Ziyarette hastalarla sohbet ederek, hediyeler veren Kocamaz, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Kocamaz'ı karşılarında gören ve şaşkınlıklarını gizleyemeyen hastalar ise Kocamaz'ın ziyaretinden duydukları memnuniyeti ifade ederek, ziyaretin kendileri için büyük moral kaynağı olduğunu söylediler. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Kocamaz, Fırtınadan Etkilenen Üreticileri Yalnız Bırakmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement