Başkan Kocaoğlu Aliağa'yı Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Başkan Kocaoğlu Aliağa'yı Ziyaret Etti

Başkan Kocaoğlu Aliağa\'yı Ziyaret Etti

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilçedeki yatırımlarını incelemek üzere Aliağa ilçesine gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ziyaret programı kapsamında Atatürk Caddesi üzerinde bulunan bir kıraathanede vatandaşlarla bir araya geldi.

07.10.2015 09:49

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ilçedeki yatırımlarını incelemek üzere Aliağa ilçesine gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ziyaret programı kapsamında Atatürk Caddesi üzerinde bulunan bir kıraathanede vatandaşlarla bir araya geldi.

Kıraathanede bulunan vatandaşlara hitap eden Kocaoğlu, "Biz bugün Aliağa'da daha önce seçimden sonra yaptığımız işleri köylerde ve ilçede dolaşmaya geldik. Buradan sonra köylere hareket edip orada yaptığımız hizmetleri görüp gideceğiz. Sizin bizden isteğiniz yada dileğiniz varsa onları bize söyleyin. Zaten işimizi biliyoruz fazla da vakit harcamadan çalışmak zorundayız. Belediye başkanının sözünden çok yaptığı işler daha önemlidir, onun için ben sözü sizlere bırakıyorum" dedi.

Cengiz Onur adlı vatandaş söz alarak Başkan Kocaoğlu'na, bir büyükşehir belediyesi kurumu olan İZSU'nun vatandaşlara yolladığı faturalardaki diğer kısmında faturalandırılan ancak ismi belirtilmeyen hizmetin ne olduğunu, kullanılan su bedelinden fazla atık su ücreti ödendiğini, 4 yıl geçmesine rağmen Aliağa'ya 'Besleme Otobüsü'" sözünü tutmadığını belirterek, "Biz 6 bin tane imza topladık, hergün özel minibüslere 5 lira vermekten bıktık artık. ESHOT besleme otobüsü istiyoruz. Menemen'de şehrin içine hizmet veren besleme hattı nasıl varsa Aliağa'da da olmalı bu. Bizde şehrin içine bir ring hizmeti istiyoruz" talebini yöneltti.

Başkan Aziz Kocaoğlu şunları kaydetti: "Su faturalarında üç tane ana madde var. Birincisi temiz su, ikincisi atık su, üçüncüsü de ilçe belediyelerinin toplaması gereken katı atık bedeli. Katı atık bedelini ücretsiz olarak biz topluyoruz. Ay sonunda ilçe belediyelerine parayı aktarıyoruz. Faturalardaki belli olmayan kısım o. Yalnız bu kanun çıktığında, İZSU'da su bedeli bir taneydi. Atık su bedeli görünmüyordu. Biz ayırırken 1 kuruş zam yapmadan maliyetlerimizi hesapladık, bizim sudan başka gelirimiz yok. İkiye böldük, atık suyun bedeli neyse, ona atık su diye yazdık. Temiz suyun bedeli neyse ona da temiz su diye yazdık. Geri kalan kısım bundan ibarettir. Birkaç tane de kanundan gelen çok düşük ödemeler var. Besleme Otobüsü işine geldiğimiz de bunlar zaman içinde yapılacak şeyler, Otuz ilçede ama raylı sistemle ama otobüsle merkeze taşıma yapıyoruz. Raylı sistem gelişip olanaklarımız elverdikçe bunları da yerine getireceğiz,ancak olanaklar belli herkesin böyle bir talebi var. Onu önümüzdeki süreçte olanaklar nispetinde gerçekleştireceğiz."

Daha sonra kıraathanede ilçe muhtarlarının sıkıntılarını da dinleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, ardından geçtiğimiz günlerde Hatay'da vatani görevini yaparken şehit düşen Gökhan Çakır'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Kocaoğlu buradan Aliağa'nın köylerini ziyaret ederek Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımlarını inceledi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Kocaoğlu Aliağa'yı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement