Başkan Polat'tan Personele Teşekkür Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Başkan Polat'tan Personele Teşekkür Ziyareti

Başkan Polat\'tan Personele Teşekkür Ziyareti

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, darbe sonrası demokrasi nöbetinde vatandaşların rahatı için geceli gündüzlü çalışan personele teşekkür ziyaretinde bulundu.

19.07.2016 18:41

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, darbe sonrası demokrasi nöbetinde vatandaşların rahatı için geceli gündüzlü çalışan personele teşekkür ziyaretinde bulundu.

Yeşilyurt Belediyesi, darbe girişiminin engellenmesi amacıyla 15 Temmuz Cuma akşamından itibaren Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından başlatılan çalışmalara sınırsız destek verdi.

Yeşilyurt Belediyesinin tüm birimlerindeki araç ve gereçler, Türk Silahlı Kuvvetlerinin içine sızmış hain gruplar tarafından yönlendirilen tankların geçiş güzergahlarına yerleştirilirken, personellerde darbenin engellenmesi amacıyla meydanlarda başlatılan gösterilere katılarak, milli iradeye sahip çıktı.

Hükümet meydanı önünde devam eden darbe karşıtı gösterilerde vatandaşları yalnız bırakmayan Belediye Başkanı Polat ise sabah saatlerine kadar alanda bekleyen vatandaşlara sıcak çorba ikramında bulundu.

Belediyenin tüm imkanlarını milli iradenin korunmasına yönelik çalışmalara seferber eden Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 15 Temmuz'da ki askeri darbe teşebbüsüne karşı Malatya'da oluşan kardeşlik, birlik ve beraberlik atmosferine önemli katkılar sunan, günlerdir yoğun mesai yapan Temizlik İşleri, Fen İşleri ve Park ve Bahçeler Müdürlüklerine ziyaretlerde bulundu.

Başkan Polat kendisini Türk bayrağı ve ay-yıldızlık tişörtlerle karşılayan personelleriyle tek tek tokalaştıktan sonra tatlı ikramında bulunup, darbe girişime karşı sürdürülen çalışmalarda fedakarca hizmet eden personellere şükranlarını sundu.

Darbeye karşı sonuna kadar ülkesini, vatan topraklarını ve ay-yıldızlı bayrağını koruma adına mesai yapan personeller ise, "Ülke bizim, vatan bizim, bayrak bizim, sonuna kadar darbeye hayır, milli iradeye evet" dediler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelecek ikinci emre kadar meydanları asla terk etmeyeceklerini söyleyen Başkan Polat, "Darbe girişimine karşı milletimiz topyekün seferberlik ilan ederek tavrını ortaya koymuştur. Günlerdir devam eden darbe karşıtı gösteriler tüm dünyaya örnek olsun. Bir kez daha anlaşılmıştır ki;demokrasi ve millet iradenin önünde ne tank, ne tüfek, ne uçak hiç bir engel duramaz.Bu milletin sırtını kimse yere getiremez" diye konuştu.

Milletin parasıyla alınan tank, tüfek ve silahları halka doğrultan ihanet şebekelerinin planlarını millet iradesinin bozduğunu anımsatan Başkan Polat, " Darbeye kalkışanlar askeri birliklerin içine sızmış, gözü dönmüş bir azınlık gruptur.Bunların ne ilkesi ne kutsalı var, bütün askeri kuralları alt üst eden bu vatan hainlerine karşı milletimiz,ülkesini ve vatanını sonuna kadar korumuştur.Darbenin başladığı andan itibaren halkımızın bir kısmı sokaklarda bir kısmı hava alanlarında darbeye karşı durdu ve bu milletin halen devam eden yığınla kahramanlıklarını yakından görüyoruz.Şerefli, yiğit bir astsubayın darbeye kalkışan bir generali alnından vurması büyük bir kahramanlıktır, daha nice bu tip olaylar yaşandı" şeklinde konuştu.

15 Temmuz'un bir milat olduğunu ifade eden Polat konuşmasını şöyle sürdürdü:

"15 Temmuz denildiği zaman bu aziz milletin kahramanlıkları akıllara gelecek ve yaşanan olaylar yıllarca anlatılacak. 15 Temmuzdan itibaren öyle kahramanlıklar yaşanıyor ki; tankın, topun, uçağın karşısına elinde hiçbir şey olmadan, bir taş dahi atmadan, göğsünü siper eden bir millet görüyoruz. Bu milletin ve vatanın bekasını hiçbir şeye değişmeyen bu aziz milletimizin her bir ferdi kahramandır. Darbeyi işte bu yürekli ve onurlu aziz milletimiz sabaha karşı önlemiştir. Şehit kanlarıyla sulanmış olan bu aziz vatanın tek karış toprağını darbecilere asla ve katiyen bırakmayacağız. Türkiye'de darbe dönemi tamamen kapanmıştır. Devlet ve millet iradesi dışında hiç bir gücü tanımıyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerinin içine çöreklenmiş, beyni ve zihni ruh hastası kişilerin kontrolünde, merkezi iradesi ülke dışındaki klikler tarafından yönetilen darbe girişimine topyekün tepki koyulması milli iradenin sarsılmaz bir güç olduğu gerçeğini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Halkın iradesi olmadan hiç bir girişimin başarılı olması mümkün değildir."

Çanakkale ruhuyla omuz omuza darbeye karşı duran halkın meydan nöbetinin ikinci bir emre kadar devam edeceğini belirten Polat, "Malatya'da bu anlamda büyük kahramanlıklar ortaya konuldu. Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, Battalgazi Belediyemiz ve Yeşilyurt Belediyesi olarak topyekün seferberlik ilan ederek darbenin karşısında duruyoruz. Belediye olarak askeri araçların geçiş güzergahlarına araçlarımızı yerleştirdik, kışlaların önünde karşımıza silahlarla çıkıp 'bu araçları buraya koyamazsınız' dediler. Ama biz vatan savunmasına inanan insanlar olarak geri adım atmadık. Ucunda ölüm olduğunu biliyorduk belki aramızdan birisi şehit olabilirdi ama bizim için canımızdan çok vatanımız daha değerlidir. Vatan duygusu ve aşkıyla bu kahramanlıkları yapan tüm personellerimize en kalbi duygularımla teşekkürlerimi sunuyorum. Allah hepinizden razı olsun. Bundan sonra üzerimize ne görev düşerse düşsün yapmaya hazırız. Canımızda, kanımızda, malımızda bu vatana, milletimize feda olsun " diye konuştu.

Belediye personelleri Başkan Polat'a Türk Bayrağı hediyesi ederken, Polat ise "Bundan daha önemli bir hediye olamaz. Bizim canımız bu ay-yıldızlı bayrağa feda olsun" dedi.

Polat, ziyaretinin sonunda personelleriyle birlikte Türk Bayrağı önünde fotoğraf çektirdi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Polat'tan Personele Teşekkür Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement