Başkan Sargın İznik Mehter Takımına Yemek Verdi - Son Dakika
Güncel

Başkan Sargın İznik Mehter Takımına Yemek Verdi

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın Türkiye ve İznik'i Dünya'ya tanıtan İznik Mehter Takımı ve ailelerine İznik Belediyesi İzzet Peşte Su Sporları Kamp ve Eğitim Merkezinde akşam yemeği ikram etti.

16.09.2014 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye, Bursa ve İznik'i temsil etmek için Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Spaskaya Başnya Uluslararası Askeri Müzik Festivali'ne giden İznik Mehter Takımı ve Kılıçkalkan Ekibi Kızıl Meydan'da sahne alarak, Moskova sokaklarında Osmanlı marşları ile Türk rüzgarı estirdi.

Programa İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Belediye Meclis Üyeleri, İznik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Kadir Akçaalan, İznik Mehter Takımı ve Kılıçkalkan ekibi ve aileleri katıldı.

İznik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Kadir Akçaalan"Bu üçüncü yurt dışı görevimiz bu bizim için bir milattır. Dünyadan önce ilk defa İznik Mehteran'ını Türkiye de tanıtmış olduk. Bu üçüncü görevimizdi. Batının bize çok büyük ilgi göstermesi kendimizi Dünyada da tanıtmamıza vesile oldu. Buraya kadar belli bir süreçten geçtik .İlk önce biz bu göreve bu işe kalkıştığımızda arkadaşlarımızın sahiplenmesi ile bu seviyeye geldik . Bu dönem Belçika, Almanya turumuz bir de Moskova turumuz oldu. Başta Belediye Başkanımız Osman Sargın'a sonsuz teşekkür ediyorum. Buradan Belediye Başkanı ve Belediye Meclis üyelerine de ayrıca Otobüs, Pasaport konusunda bizlere gösterdikleri destek ve yardımları, sahip çıktıkları için Allah razı olsun diyorum. Buradan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve ekibine çok teşekkür etmeden geçemeyeceğim. Onların da bizlere çok büyük destekleri var, tabiî ki bunların başı İznik Belediye Başkanımız ve Meclis üyelerimizden geçiyor. Biz buradan destek alamasaydık Bursa'nın destek verebilme şansı olmazdı. Burada Mehter ekibi arkadaşlarımıza çok büyük görevler düştü. Asıl görev ise İznik Mehteranında yer alan arkadaşların eşlerine çok büyük görevler düştü. Eğer onlar izin vermemiş olsaydı bizim Rusya'da olabilme şansımız olmazdı. Onlara çok çok teşekkür ediyorum. Bizim tek bir hedefimiz var ülkemizi ve ilçemizi en iyi şekilde temsil etmek. Bundan sonraki görevlerde de mehterci arkadaşlarımızın izin kağıtlarının sonuna kadar açık olmasını temenni ediyorum . O konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. Herkese teşekkür ediyorum arkadaşlar. İyi akşamlar, Afiyet olsun" dedi.

Başkan Sargın "Arkadaşlar Herkese Hayırlı Olsun. Mehter Takımı Çalışma Yeri Hazır"

"Sayın Başkanım, çok değerli meclis üyelerimiz, saygıdeğer hanımefendiler, beyefendiler ve sevgili hocam öncelikle hepinize afiyet olsun diyorum. Değerli arkadaşlarım bir hafta önce 18 günlüğüne Moskova'ya yolculuğa çıkmış arkadaşlarımızın hakkı gururunu yaşadık. Televizyonlarımızı açtığımızda "İznik Mehter Takımı Kızıl Meydanı inletti" haberleri bize gurur verdi . Bu mehter takımında görev alan arkadaşlarımıza en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Çünkü burada kimsenin herhangi bir menfaati , beklentisi yok. Tek bir amaçları var, yaşadıkları ilçeye, yaşadıkları coğrafyaya bir değer katmak ve bu değerleri de Moskova'nın kızıl meydanında Allah'u Ekber nidaları ile bu değeri kattılar. Ben kendilerine yürekten bir kez daha teşekkür ediyorum. Evet sevgili dostlarım tabiî ki bunlar başkanımızın bahsettiği bir buçuk yıl gibi kısa bir süre içerisinde bu kadar güzellikler sergileyen mehter takımına da Belediye başkanı olarak bizlere de görev düşüyor. İznik Mehteranı için hazırlattığımız yerleriniz bitmek üzeredir. Yakın zamanda çok güzel bir mekanınız olacak İnşallah. Öyle tahmin ediyorum ki bu ayın sonunda sizlere bu yeri teslim edeceğiz . Çalışma ortamlarınız sıcak bir ortamda gelişmiş olacak. İnşallah önümüzdeki ay yani Ekim ayı içerisinde orayı görkemli bir açılış töreni ile açılışını yapacağız. Mehter takımımıza yakışır bir şekilde bir dernek ve lokal yerimiz olacak. Orada daha güzel eserleri daha güzel parçaları çalmayı deneyecekler ve tüm Türkiye'ye , tüm Dünya'ya İznik 'in sesini duyuracaksınız. Bize burada herhangi bir görev düşüyor ise ama yurtdışı, ama yurtiçi yolculuklarında İznik Belediyesi olarak her türlü desteği vereceğimizden hiç kimsenin en ufak şüphesi olmasın.

Herkese afiyet olsun. Başarılarınızın devamını diliyorum" dedi.

Düzenlenen yemekte 18 günlük anılarını anlatan İznik mehter takımı üyeleri en ilginç anıların başında iki Rus Genç Müslüman'ın her zaman yanlarında olması ve birlikte çadırda cemaatle namaz kılmaları, ayrıca Türkiye'ye gelerek yaşamak istemeleri unutulmaz bir anı olduğunu belirtirken, gecede unutulmaz duygular yaşandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Sargın İznik Mehter Takımına Yemek Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement