Batı Karadeniz Üniversiteleri Yöresel Yemek Yarışması" - Son Dakika
Güncel

Batı Karadeniz Üniversiteleri Yöresel Yemek Yarışması"

Karabük Üniversitesi (KBÜ) tarafından Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında "Batı Karadeniz Üniversiteleri Yöresel Yemek Yarışması" düzenlendi.

19.04.2016 19:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük Üniversitesi (KBÜ) tarafından Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında "Batı Karadeniz Üniversiteleri Yöresel Yemek Yarışması" düzenlendi.

KBÜ Safranbolu Konuk Evinde düzenlenen yarışmada gazetecilere açıklama yapan KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, yarışmayı geleneksel hale getireceklerini söyledi.

Yarışmaya 4 üniversiteden katılım olduğunu ifade eden Prof. Dr. Polat, "Turizm Fakültesi olarak üniversiteler arası yemek yarışması düzenledik. Bu yıl ilki düzenlendi ve bunu geleneksel olarak her yıl yapacağız. Mayıs ayında Safranbolu Belediyesiyle Safranbolu'ya mahsus yöresel yemekler yarışması yapılacak. Güzel bir etkinlik oldu." diye konuştu.

4 ekip halinde yapılan yarışmada 22 öğrenci tarafından hazırlanan yemekler jüri üyelerine sunuldu.

Yarışmada Abant İzzet Baysal Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ekibi "En İyi Menü" ödülü alırken, KBÜ Safranbolu Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ekibi "En İyi Lezzet" ödülüne layık görüldü.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mudurnu Süreyya Astarcı Meslek Yüksekokulu ekibi "En İyi Takım", Kastamonu Üniversitesi Cide Meslek Yüksekokulu ekibi ise "En İyi Sunum" ödülünü aldı.

Ödülleri, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ve jüri üyeleri verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Batı Karadeniz Üniversiteleri Yöresel Yemek Yarışması' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement