Batmanlılar, Fırat'ı Konuk Etti. - Son Dakika
Yerel

Batmanlılar, Fırat'ı Konuk Etti.

Batmanlılar, Fırat\'ı Konuk Etti.

İstanbul'da faaliyet gösteren Batman Dernekler Federasyonunun her ay gelenekselleştirdiği kahvaltı etkinliği, geçtiğimiz gün yeniden düzenlendi.

17.12.2014 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batmanlıların bu ayki konuğu Ak Parti Eski Genel Başkan Yardımcısı ve eski Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat oldu.

Kahvaltıya ayrıca, CHP Adıyaman eski Milletvekili Sırrı Özbek, DBP Parti Meclis Üyesi Dr.Kemal Parlak, Adıyamanlılar Derneği Başkanı Mehmet Deniz, Batmanlı iş adamları Ömer Akat, İbrahim Çiftçi ile Batman ve çevre il ile ilçelerinin dernek başkan ve yöneticileri de katılım sağladı.

Onlarca derneğin bir arada olduğu Federasyonun Başkanı Esfer Solmaz, kahvaltıya katılım sağlayan herkese teşekkür ederek, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

DENGİR MİR MEHMET FIRAT "KÜRTLER ÇEŞİTLİ ADLARLA PARTİLEŞMELİ"

Batmanlılar ve diğer derneklerin kahvaltılı toplantısına katılarak son güncel olayları değerlendiren Ak Parti Eski Genel Başkan Yardımcısı ve eski Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, Kürtlerin demokratik siyasete daha fazla zaman ayırması gerektiğini ifade etti.

Fırat " Bugün Kürtler adına siyaset yapan liderlerin birlikte hareket etmeleri ile oluşacak

Bir ulusal birlik, Kürtlerin tekrar birleşmiş bir coğrafyada beraber yaşamaya devam etmesine vesile olacaktır. Kürtler, demokratik siyasetin bir parçası olmalıdırlar. HDP, Türkiye'deki halkları kendi çatısı altında toplama ve büyüme iddiasında ise bir kitle partisi olmak zorundadır. Bu çatı altında yer almayan Kürtlerinde, çeşitli adlar altında partileşmelerinin önünü açmak gerekir" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Batmanlılar, Fırat'ı Konuk Etti. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement