Bayburt'ta Tablet Dağıtım Töreni - Son Dakika
Yerel

Bayburt'ta Tablet Dağıtım Töreni

Bayburt\'ta Tablet Dağıtım Töreni

Bayburt'ta Şehit Sabahattin Bozo Lisesi’nde Tablet Dağıtımı Töreni gerçekleştirildiÖğretmenler odası ve 9/A sınıfında gerçekleşen törene Bayburt Valisi Sayın Mükerrem Ünlüer, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Selçuk Coşkun, Bayburt Vali Yardımcısı Abdulhamit Karaca, İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya, İl Genel Meclisi Başkanı Raci Bayrak, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Fatih Uluca ve Ednan Çalışkan, Fatih Projesi’nden Sorumlu şube Müdürü Murat Öksüzer, İnsan Kaynakları Şube Müdürü Zeynep Doğan, Bilişim Teknolojileri İl Koordinatörü Orhan Akdeniz, Şehit Sebahattin Bozo Anadolu Lisesi Okul Müdür Vekili Osman Sarıkan, öğrenciler ve öğretmenler katıldıMilli Eğitim Bakanlığı, Fatih Projesi kapsamında ülke genelinde toplam 675 bin tablet dağıttı.

18.02.2014 12:02

Bayburt'ta Şehit Sabahattin Bozo Lisesi'nde Tablet Dağıtımı Töreni gerçekleştirildi

Öğretmenler odası ve 9/A sınıfında gerçekleşen törene Bayburt Valisi Sayın Mükerrem Ünlüer, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Selçuk Coşkun, Bayburt Vali Yardımcısı Abdulhamit Karaca, İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya, İl Genel Meclisi Başkanı Raci Bayrak, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Fatih Uluca ve Ednan Çalışkan, Fatih Projesi'nden Sorumlu şube Müdürü Murat Öksüzer, İnsan Kaynakları Şube Müdürü Zeynep Doğan, Bilişim Teknolojileri İl Koordinatörü Orhan Akdeniz, Şehit Sebahattin Bozo Anadolu Lisesi Okul Müdür Vekili Osman Sarıkan, öğrenciler ve öğretmenler katıldı

Milli Eğitim Bakanlığı, Fatih Projesi kapsamında ülke genelinde toplam 675 bin tablet dağıttı. Bunlardan 575 bini 9. sınıf öğrencilerine, 100 bin tanesi de öğretmenlere dağıtıldı. Bayburt'ta da Şehit Sabahattin Bozo Anadolu Lisesi öğretmenler odası ve 9-A sınıfında tablet dağıtımı töreni yapıldı. Şehit Sabahattin Bozo Anadolu Lisesi öğrencilerine 141 tablet dağıtımı gerçekleşirken Mustafa Köseoğlu Lisesi, İmam Hatip Lisesi, Rekabet Kurumu Anadolu Öğretmen Lisesi, Bayburt Fen Lisesi, ve Şehit Sabahattin Bozo Lisesi öğretmenlerine toplamda 140 tablet dağıtımı yapıldı. 2014 yılı sonuna kadar Bayburt'ta 881 öğretmen ve öğrenciye tablet dağıtımı gerçekleşecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla ülke genelinde gerçekleşen törenle, 9. sınıflara tablet dağıtımı gerçekleştirildi. Bayburt'ta ise dağıtım Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer olmak üzere törene katılan protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.

Bayburt İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan ise Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi olan Fatih projesinin 42 bin okulda 620 bin derslikte bilişim teknolojileri ekipmanlarıyla donatılarak eğitimde öğretmen ve öğrencilerin için fırsatları artırma ve okullarında teknolojiyi iyileştirme hareketi olarak tanımlandığını söyledi.

Eğitimde Fatih Projesi kapsamında desteklenecek faaliyetlerin önceliğinin, özellikle ülke çapındaki sosyo-ekonomik düzeyi düşük ailelerin çocukları ile sosyo-ekonomik düzeyi yüksek ailelerin çocukları arasındaki fırsat eşitliğinin sağlanması ve ülkedeki bilişim kalitesinin artırılmasına yön vermek olduğunu kaydeden Doğan şöyle devam etti: " Proje tüm öğrencilere bilgi ve iletişim teknolojilerine erişim olanağı sağlamayı hedeflemektedir.

FATİH PROJESİ'NİN 5 ANA BİLEŞENİ

Eğitimde FATİH projesi beş ana bileşenden oluşmaktadır. Bunlar: Donanım ve Yazılım Altyapısının Sağlanması,Eğitsel e-İçeriğin Sağlanması ve Yönetilmesi,Öğretim Programlarında Etkin BT Kullanımı,Öğretmenlerin Hizmetiçi Eğitimi,Bilinçli, Güvenli, Yönetilebilir ve Ölçülebilir BT Kullanımının sağlanmasıdır. Eğitimde Fatih Projesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülmekte olup, Ulaştırma Bakanlığı tarafından desteklenen bir projedir. 5 yılda tamamlanması planlanmıştır.

2011 yılında başlatılan Proje 3+2 yılda bitirilmesi öngörülmekte olup proje kapsamında her okula; 1 adet çok fonksiyonlu yazıcı, doküman kamera ve her dersliğe; etkileşimli tahta ve geniş bant internet bağlantısı, her öğretmene ve 5. Sınıftan itibaren her öğrenciye; tablet bilgisayar verilmesi planlanmıştır.

2012 yılında 3 bin 362 orta öğretim kurumuna 84 bin 921 etkileşimli tahtakurulumu tamamlanmış, 3 bin 362 doküman kamera ve yazıcı dağıtımı gerçekleştirilmiştir. 17 ilin 52 okulda tablet bilgisayar pilot uygulaması başlatılmıştır. Proje kapsamında Türkiye geneli, her ilde en az bir adet olmak üzere, 110 tane Uzaktan Hizmetiçi Eğitim Merkezi kurulumu gerçekleştirilmiştir.

2013 yılında 49 bin tablet ihalesi yapılmış, her ilde proje kapsamındaki en az iki okulun 9. sınıf öğrencilerine dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Aynı yıl 3 bin 362 orta öğretim kurumunun Ağ Altyapı kurulumları tamamlanmıştır. 347 bin 367 etkileşimli tahta, 41 bin 996 adet doküman kamera ve çok fonksiyonlu yazıcı, 675 bin tablet satın alınması ihalesi yapılmıştır. Projenin başlangıcından bugüne kadar kurulumu tamamlanan okullarda görev yapan yaklaşık 110 bin öğretmene projenin temel eğitimi olan "Fatih Projesi - Eğitimde teknoloji kullanımı" kursu verilmiştir.

2014 yılı içerisinde meslek liseleri ve ortaokullar kurulum kapsamına alınmış olup, 2015 yılı sonuna kadar tamamlanması öngörülmektedir.

2014 YILINDA BAYBURT'TA 881 ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİYE TABLET DAĞITIMI YAPILACAK

İlimizde; 2012 yılında 8 okulumuza etkileşimli tahta kurulumu yapılmış, 2013 yılında ağ altyapı kurulumları tamamlanmış ve 49 bin adet tablet ihalesinde iki okulumuzun öğretmenlerine ve 9. Sınıf öğrencilerine 308 tablet bilgisayar dağıtımı gerçekleştirilmiştir. 2014 yılında 881 öğretmen ve öğrenciye tablet dağıtımı yapılacaktır. Türkiye genelinde 110 adet kurulan UZEM salonlarından bir tanesi de ilimizde kurulmuştur. 2014 yılı için 6 meslek lisesi ve 22 ortaokulumuz proje kapsamına alınmış olup, kurulumların 2014 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanmaktadır. İlimizde görev yapan 147 idareci ve proje kapsamında bulunan okullarda görev yapan 171 öğretmene Fatih projesi eğitimler verilmiştir.

2013 yılında ihalesi yapılan FATİH Projesi kapsamında, I. Fazda alt yapı kurulumları tamamlanmış ve etkileşimli tahtaları mevcut olan 81 ildeki 3 bin 362 okulda 675 bin öğretmen ve öğrenciye tablet bilgisayar dağıtımı Türkiye genelinde eş zamanlı olarak dağıtılacaktır." - BAYBURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bayburt'ta Tablet Dağıtım Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement