HDP'li Baydemir: Yeni Anayasa İçin Öcalan'a Tecrit Kaldırılmalı - Son Dakika
Güncel

HDP'li Baydemir: Yeni Anayasa İçin Öcalan'a Tecrit Kaldırılmalı

HDP\'li Baydemir: Yeni Anayasa İçin Öcalan\'a Tecrit Kaldırılmalı

HDP Milletvekili Osman Baydemir, yeni Anayasa'yla, "Anayasa'nın değişmesi şarttır. Elzemdir. Bunun için Sayın Öcalan'a uygulanan tecritin kaldırılması gerekiyor" dedi.

08.01.2016 12:05  Güncelleme: 13:10

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın yeni anayasa çalışmalarına ilişkin 4 partiye göndereceği mektubu, HDP yetkili kurullarının mutlaka değerlendireceğini söyledi.

Bugün yaşanan çatışmada dahil olmak üzere Kürt sorununun özü itibariyle bir anayasa sorunu olduğunu anlatan Baydemir, "Yeni anayasa Kürt sorununun tamamen çözümü için en önemli fırsatlardan bir tanesidir. Kürt sorununun çözümü demek anayasanın inşası demektir. Yeni bir toplumsal sözleşmenin inşası demektir. Ama çalışmaların etkin sürebilmesi için bu zeminin önce değişmesi çatışmasızlık ve diyalog zeminine geçilmesi gerekiyor. Bunun içinde ben bir kez daha söylüyorum. İmralı'ya uygulanan, Sayın Öcalan'a uygulanan tecritin ortadan kaldırılması gerekiyor." dedi.

"ANAYASA'NIN DEĞİŞMESİ ŞARTTIR, ELZEMDİR AMA..."

Yeni Anayasa çalışmalarının etkin şekilde sürdürülebilmesi için çatışmasızlık ve diyalog zeminine geçilmesi gerektiğini vurgulayan Baydemir, sözlerine şöyle devam etti:

"Kürt sorununun çözümü demek yeni bir Anayasa'nın inşası demektir. Böylesi bir zemin içinde yapılacak bir Anayasa'nın sorunları çözme perspektifi olamaz. Kadınların, çocukların, yaşlıların öldürüldüğü atmosferde hangi toplumsal sözleşmelerden bahsedebiliriz ki? Anayasa oluşturma sürecinin Türkiye açısından bir nihai fırsatın değerlendirilmesi olarak ele almak istiyorsak önce çatışmaları durdurmalıyız ki buradan bir uzlaşma çıkabilsin. Ve buradan kalıcı bir çözüm çıkabilsin. Önermelerin dahi konuşulmadığı bir zeminden geçiyoruz biz. DTK'nın yerel yönetim, özerklikten ne anladığına dair yapmış olduğu basın açıklaması bile terörize ediliyor. Böylesi bir zemin içinde nasıl bir ortak Anayasa oluşturulacaktır?

Anayasa'nın değişmesi şarttır. Elzemdir. Ama çalışmaların etkin sürebilmesi için bu zeminin önce değişmesi çatışmasızlık ve diyalog zeminine geçilmesi gerekiyor. Bunun içinde ben bir kez daha söylüyorum. İmralı'ya uygulanan, Sayın Öcalan'a uygulanan tecritin ortadan kaldırılması gerekiyor.

"HEM 12 EYLÜL ANAYASASI'NI BEĞENMİYORSUNUZ HEM DE O ANAYASA'YA RAHMET OKUTAN UYGULAMALARI CİZRE'DE HAYATA GEÇİRİYORSUNUZ"

'Değiştirelim' dediğiniz Anayasa'nın en ilkel ilkesi dahi şu anda Cizre, Şırnak'ta ihlal ediliyor. Bu bir çelişkidir. Hem 12 Eylül Anayasası'nı beğenmiyorsunuz hem de o Anayasa'yı aşan, rahmet okutan uygulamaları Cizre'de hayata geçiriyorsunuz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel HDP'li Baydemir: Yeni Anayasa İçin Öcalan'a Tecrit Kaldırılmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • Türkiye: sende gidecen oraya hainler 6 6 Yanıtla
  • Gray: Sanada sıra gelecek.Devletin üzerine devlet olmaz.Unutmadık bu ulkenın basbakanına soyledıklerını. 8 0 Yanıtla
  • igdirli: Senin Öcalan'ın da seninde pis vatan haini sonuz gelecek az kaldı o bölge dekiler Mahsun deyil pkk kendisidir seni adam yerine kuyan varmı alcak adam vatan haini 4 3 Yanıtla
  • İzmitli: Tecrit yerine başka bişey kaldırdım ben gel bak göstereyim hdplilere 5 1 Yanıtla
  • suzan: hdp nin olmadiği bir cözum cözum olmaz kurtler açisından ve malisaf daha bati illerınde çatışma başlamamiş kurtler bu sefer ya ölum ya özgurluk diyecek kım ne kadar savaş politikasi yaparsa yapsın artık geç oldu kurtler şu an ölum ile özgurluk arasında seçim yapmak zorunluğu var 2 4 Yanıtla
  • ali oğlu ali: öcalanında seninde...vatan haini seni 5 0 Yanıtla
  • GERÇEK CESUR MALATYALI: bu vatana bu bayrağa bu taopraklara ihanet eden pkk lıları idam edeceksin 4 1 Yanıtla
  • devrimmci: allahaşkına bi devrimçi olaral sorarım size sayın baydemir bu ilkede insanlar açlıkla ugraşıyor ya allah aşkına biri ekonomiyi konuşsun biri insanlar ne yer ne içer onu konuşsun ben aç olduktan sonra kürt olsam ne türk olsam ne yazar insanca yaşam istiyoruz önce 3 1 Yanıtla
  • FFDFSDF: BUNU ŞEYTAN ÇARPMIŞ YILLAR ÖNCE SÖYLEMLERİ ÇOK TUTARSİZ 3 0 Yanıtla
  • keko: kapa ceneni meymenetsiz herif 3 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement