Bayırbucak Türkmen Bölgesine Yönelik Harekata Tepkiler - Son Dakika
Yerel

Bayırbucak Türkmen Bölgesine Yönelik Harekata Tepkiler

Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi Selahattin Dolgun, Suriye'de Bayırbucak bölgesinde Türkmenlere yönelik saldırılara ilişkin "Bu saldırıların amacı Türkiye ile Suriye arasında Türkmensiz bir hat oluşturmak, bölücü örgüt ve İsrail'in hazırladığı 'Büyük Kürdistan' emeline biraz daha yaklaşmaktır" dedi.

23.11.2015 14:44

Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi Selahattin Dolgun, Suriye'de Bayırbucak bölgesinde Türkmenlere yönelik saldırılara ilişkin "Bu saldırıların amacı Türkiye ile Suriye arasında Türkmensiz bir hat oluşturmak, bölücü örgüt ve İsrail'in hazırladığı 'Büyük Kürdistan' emeline biraz daha yaklaşmaktır" dedi.

İnönü Parkında biraraya gelen sendika üyesi grup, "Bayırbucak türkmenleri yalnız değildir" yazılı pankart taşıyarak, saldırıları protesto etti.

Dolgun, burada yaptığı açıklamada, Bayırbucak Türkmenlerin karşı karşıya kaldığı saldırılar nedeniyle Türk varlığının bölgede tehlikeye girdiğini, Türkmenlerin katliamla karşı karşıya kaldıklarını belirtti.

Rus uçaklarının ağır bombardımanı ve İran'ın da desteğiyle Türkmen Dağı'nda ilerleyen Suriye Ordusunun bölgedeki yüzlerce yıllık Türk varlığına son vermek üzere olduğunu ifade eden Dolgun, şunları söyledi:

"Bu saldırıların amacı Türkiye ile Suriye arasında Türkmensiz bir hat oluşturmak, bölücü örgüt ve İsrail'in hazırladığı 'Büyük Kürdistan' emeline biraz daha yaklaşmaktır. Bölgeden çığlıklar yükselmekte, yüreklerimiz yanmaktadır. Yetkililer, Türkmen kardeşlerimize her türlü desteği vermek için bütün imkanları kullanmalıdır. Bu bakımdan hem stratejik olarak hem de insani bakımdan Bayır- Bucak Türkmenlerine korumak ve bölgedeki katliam tehdidini ortadan kaldırmak hayati derecede önem taşımaktadır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bayırbucak Türkmen Bölgesine Yönelik Harekata Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement