Baykal: "Anayasalar Sadece Hukuki Metinler Değildir" - Son Dakika
Güncel

Baykal: "Anayasalar Sadece Hukuki Metinler Değildir"

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "Anayasalar sadece hukuki metinler değildir.

20.03.2017 20:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "Anayasalar sadece hukuki metinler değildir. Medeniyet tercihleridir. Biz medeniyet tercihimizi 1920'de yaptık." dedi.

Milletvekili Baykal, halk oylaması turları kapsamında Zonguldak'ta bir kafede yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çok güç günlerden geçtiğini ve milletin büyük ve tarihi bir karar alacağını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kaderiyle ilgili çok büyük tercihler yapılacağı ana doğru hızla gidildiğini ifade eden Baykal, "Bir kırılma noktasına, bir yol ayrımına doğru Türkiye sürükleniyor. Biz bu memleketi sokakta bulmadık ve sokakta kaybetmeye de niyetli değiliz. Türkiye'ye yönelik tehlikelerin yanı sıra tehditler açıktan ve net, dürüst ile mert gelmez. Oyun içinde oyun çıkar. Tezgahlar, tuzaklar ve senaryolar olur. Bütün bunları teşhis etmek ve görmek lazım." diye konuştu.

"Cumhurbaşkanlarının siyasi tercihi olabilir." diyen Baykal, "Düşünceleri olabilir mümkün. Ama görevi gereği bağımsız ve tarafsız olacaktır. Partici cumhurbaşkanı olmaz. Şimdi yeni bir cumhurbaşkanlığı geliyor. Bu cumhurbaşkanı tarafsızlık yemini edecek ama partinin genel başkanı olacak. Partisinin yararını ve çıkarını gözetecek. Milletvekili ve parti yöneticisinin listesini yapacak. Ama bir yandan da tarafsızlık yemini edecek. Daha işin başında bir inandırıcılıktan yoksunluk var." şeklinde konuştu.

"Anayasalar sadece hukuki metinler değildir"

Baykal, Meclisin yapısı değişirse iktidarın da değişmesine neden olacağını iddia ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu anayasa, bir anayasa olmanın ötesinde. Anayasalar sadece hukuki metinler değildir. Medeniyet tercihleridir. Biz medeniyet tercihimizi 1920'de yaptık. Biz, dünya liginde birinci ligde oynayan bir devlet kurduk. Şimdi bu anayasa bizi dünya liginden alacak bölgesel, mahalli lige indirecek. Eğer biz dünya liginden mahalli liglere yönelirsek dostumuzu düşmanımızı şaşırmaya başlarız. Olmadık kavgaların içine sürükleniriz."

Baykal: "Anayasalar Sadece Hukuki Metinler Değildir"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Baykal: 'Anayasalar Sadece Hukuki Metinler Değildir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement