Bayraklı Kurban Bayramı'na Hazır - Son Dakika
Yerel

Bayraklı Kurban Bayramı'na Hazır

Bayraklı Kurban Bayramı\'na Hazır

Bayraklı Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Doğançay Kurban satış ve kesim yerinde hazırlıklarını tamamladı.

08.09.2015 10:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayraklı Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Doğançay Kurban satış ve kesim yerinde hazırlıklarını tamamladı. Her gün Türkiye'nin farklı illerinden satıcıların tek tek yerleştiği kurban pazarında hararetli pazarlıklar başlarken, zabıta ve veteriner hekimleri kontrollerini ara vermeden sürdürüyor.

Kars'tan Aydın'a, Muş'tan Ağrı'ya kadar ülkenin çeşitli yerlerinden gelen satıcılar Kurban Bayramı için Bayraklı Belediyesi Doğançay Kurban satış ve kesim yerine akın etmeye başladı. Yaşanan yoğunlukla beraber Zabıta ve Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri birlikte teyakkuza geçti. Ekipler, alana yeni gelen pazarcılara yer tesliminde bulunurken aynı zamanda hayvanların küpelerini tek tek kayda geçip sevk irsaliyelerini kontrol ediyor. Kurban satış ve kesim yerinde genel asayiş düzenini de sağlayan belediye görevlileri 24 saat alanda bulunan nöbetçi ekiplerle belediye birimleri arasındaki koordinasyonu sağlıyor. Temizlik görevlileri ise bölgede titiz bir çalışma yürütüyor. Öte yandan vatandaşlar Bayraklı Doğançay'da kurulacak çadırlar haricinde Yeni Girne, Çamkıran, Özkanlar ve Gümüşpala pazaryerlerinde kurban kesimi yapabilecek.

VETERİNER HEKİMLER KONTROLDE

Veteriner İşleri Müdürlüğü ise hekimleriyle gelen küçük ve büyükbaş üzerinde denetimlerini sürdürüyor. Veterinerler vatandaşların hayvanlarla ilgili yaş ve sağlık gibi konularda merak edilen sorularını yanıtlıyor. Olası kaçak hayvanlara müdahale için bir ekip oluşturulurken çalışmanın bayram sonuna süreceği bildirildi.

GEREKLİ ÖNLEMLER ALINDI

Belediye olarak Kurban Bayramı öncesi gerekli önlemleri aldıklarını dile getiren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Vatandaşlarımızın sağlıklı koşullarda kurban satın alması ve kesim yaptırması için çalışıyoruz. Satıcılar da yavaş yavaş toplanmaya başladı. Veteriner hekimlerimiz gerekli kontrolleri yapıyor. Temizlik bizim için önemli. Bunun için özel bir ekip oluşturduk" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bayraklı Kurban Bayramı'na Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement