BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması - Son Dakika
Politika

BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması

BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Türkiye'nin asla YPG'nin ve PYD'nin yani PKK'nın içinde yer aldığı operasyonlarda ortak hareket etmesi kabul edilebilir bir durum değildir.

22.09.2016 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, " Türkiye'nin asla YPG'nin ve PYD'nin yani PKK'nın içinde yer aldığı operasyonlarda ortak hareket etmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Zaten bu konuda da Cumhurbaşkanı Amerika'da asla böyle bir şey olmayacağını ifade ettiler, bu da doğru bir karardır." dedi.

Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Terörle mücadelenin ülkenin vazgeçilmezi olduğunu ifade eden Destici, parti olarak, TSK'nın Suriye'nin kuzeyinde DAEŞ ve PYD'ye karşı yürüttüğü bütün operasyonları sonuna kadar desteklediklerini söyledi.

Destici, bu operasyonların kesin sonuç alınıncaya kadar sürdürülmesi gerektiğini ifade ederek, burada özellikle PKK'nın uzantısı olan PYD'nin, Fırat'ın batısında ve doğusundaki varlığına müsaade edilemeyeceğini anlattı.

Sınır güveniliğinin tam olarak sağlanması için PKK ve PYD'nin tam olarak bitirilmesi gerektiğine işaret eden Destici, "Amerika PYD ve YPG'den vazgeçmiyor ve Rakka ve Musul'a karşı PYD, Irak ve Barzani gruplarıyla birlikte bir operasyon yapmayı planlıyor. Türkiye'nin asla YPG'nin ve PYD'nin yani PKK'nın içinde yer aldığı operasyonlarda ortak hareket etmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Zaten bu konuda da Cumhurbaşkanı Amerika'da asla böyle bir şey olmayacağını ifade ettiler, bu da doğru bir karardır." diye konuştu.

"OHAL uzatılmamalı"

Destici, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra alınan OHAL kararını doğru olduğunu dile getirerek, o süreçte mağdur olduğunu beyan edenlere de bu süreçte doğru ile yanlışın zamanla ortaya çıkacağını ve sabretmeleri gerektiği tavsiyesinde bulunduklarını aktardı.

Bugün gelinen noktada bu tür şikayetlerin azalma yerine daha da arttığını ileri süren Destici, şöyle konuştu:

"Eğer bu şikayetler dikkate alınmaz, mağduriyetler giderilmez ve bu mağduriyetler giderek artarsa biz korkarız ki bu toplumumuz içerisindeki toplumsal ayrışmayı ve çatışmayı da getirebilir. Hükümetin bu konuda kriz masası kurması, bu konuda şikayetleri Başbakanlık bünyesinde kabul etmesi, Meclis'te bulunan 3 siyasi partinin bu konuda ortak çalışma grupları oluşturması, yeni Anayasa ile ilgili bir uzlaşma komisyonu kurulması ve bununla ilgili çalışmalar yapılası olumlu adımlardır."

Destici, toplumun bu konuda somut adımlar ve sonuçlar görmek istediğini belirterek, 3 aylığına ilan edilen OHAL'in uzatılmaması gerektiğini savundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement