BDP'li Yıldız Meclis Başkanını Eleştirdi - Son Dakika
Yerel

BDP'li Yıldız Meclis Başkanını Eleştirdi

BDP\'li Yıldız Meclis Başkanını Eleştirdi

BDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e atıfta bulunarak Anayasa Komisyonunun dağılmasında önemli rol oynadığını belirtti.

28.11.2013 13:26

Barış ve Demokrasi Partisi Batman Milletvekili Bengi Yıldız, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in Hükümet güdümünde Anayasa Komisyonunu dağıttığını belirtti.

BDP Batman Milletvekili ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi Bengi Yıldız, AKP'nin 'ben çekiliyorum' deme cesaretini gösteremediğini belirterek, "Meclis Başkanlığı üzerinden komisyonu dağıtmaya çalıştı. Kaldı ki, Meclis Başkanı Çiçek'in böyle bir yetkisi yok" dedi. Yıldız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sürekli dillendirdiği 60 maddenin ise sorunları çözmeyeceğini ve yeni bir yama olacağına işaret etti. Yıldız, çalışmalarda AKP'li komisyon üyelerinin tıkanıklıktan söz ettiğini belirterek, "Bu hali ile çalışmaların verimli olmadığını söylediler. Tabi bu komisyon üyelerinin ortak görüşüydü. 60 maddeden sonra ülkenin en temel sorunlarını tartışamıyorduk. Yerellere yetki aktarılması meselesini ciddi anlamda tartışmadık. Anadilde eğitim ve vatandaşlık tartışıldı. Bizim önerimiz olan bölge meclislerine bir türlü gelemedik. Bunlar diğer partilerin kırmızı çizgileriydi. Bu 60 madde herkesin üzerinde anlaşacağı bir maddeydi ama bunlarda da şerhler var. Bu 60 maddenin hepsi yeşil değil. Bizimde çekincelerimiz var. Bunlarda özgürlüklerin özünü zedeleyen düzenlemelerde var. Tıkanıklığı aşarız dediğimiz noktada AKP, Meclis Başkanlığı üzerinden bir şey yaptı. Yani AKP 'ben çekiliyorum' deme cesaretini gösteremedi ve Meclis Başkanlığı üzerinden komisyonu dağıtmaya çalıştı. Kaldı ki, Meclis Başkanı Çiçek'in böyle bir yetkisi yok" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel BDP'li Yıldız Meclis Başkanını Eleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement