Bebka'dan Bilecik Gezisi - Son Dakika
Yerel

Bebka'dan Bilecik Gezisi

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından turizm proje çalışması kapsamında TÜRSAB'a bağlı turizm acenteleri Bilecik ve ilçelerinde incelemede bulundu.

17.08.2015 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından turizm proje çalışması kapsamında TÜRSAB'a bağlı turizm acenteleri Bilecik ve ilçelerinde incelemede bulundu.

Pazaryeri ilçesine bağlı Kınık köyünde Kaymakam İbrahim Özdel, Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, BEBKA Genel Sekreteri Taner Değirmenci, Bilecik Koordinatörü Yardımcı Doç. Dr. Metin Çelik, TÜRSAB İstanbul ve Asya Bölgesel Yönetim Kurulu Başkanı Selim Okur ile turizm acenteleri yetkilileri, Türkiye'nin en büyük yekpare küpü hakkında bilgi aldıktan sonra, çömlek atölyelerini, köy evleri ile Küçükelmalı ve Bozcaarmut göletlerini gezdi.

Heyet daha sonra Pelitözü göletinde Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve ilçe kaymakamlarıyla bir araya geldi.

Vali Nayir, burada yaptığı konuşmada, Bilecik'in tarih, kültür ve doğa bakımından önemli hazinelere, değerlere ve kıymetlere sahip olduğunu ifade ederek, "Bunların yalnızca Bilecik'e ait olmadığını, milletimize ve tarihimize ait olduğu düşüncesiyle tanıtılması gerektiği kanaatinde bir çalışma içerisindeyiz. Geldiğimiz nokta iyi bir nokta. Turizm acentelerinden beklentimiz, getirdiğimiz noktanın tanıtılması, faaliyetlerin açılabilmesi. Kalkınma ajansımızın ilimize yapmış olduğu önemli destekler katkılar var. Kısa vadede sonuç alamayacağız ama uzun vadede en etkili sonucu biz burada almış olacağız. İlimizin değerlerini tanıtmak hem tarihimize karşı bir borcumuz hem de bütün insanlığın gelip bunları görmesidir, değerlerden istifade etmesi açısından bizlere gurur verecektir" dedi.

Belediye Başkanı Yağcı da geçmişiyle övünen geleceğe emin adımlarla yürüyen marka bir şehri oluşturma çabası içerisinde olduklarını söyledi.

BEBKA Genel Sekreteri Değirmenci ise kentteki turizm yapılanma amacının, alt yapısını geliştirmiş, ürünleri hazırlamış ve ürünleri sunacak olan insan kaynağını da eğitmiş ve geliştirmiş bir ortamı hazırlamak ve sonrasında da kişilere sunmak için 2-3 yıllık bir çalışmayla belirli bir noktaya geldiklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından heyet, daha sonra Şeyh Edebali Türbesini ziyaret etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bebka'dan Bilecik Gezisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement