Bedri Ayseli - Son Dakika
Kültür Sanat

Bedri Ayseli

Bedri Ayseli, 2 Nisan'da CRR'de sizlerle olacak.

02.04.2017 10:34

Bedri Ayseli, 2 Nisan'da CRR'de sizlerle olacak.

Bir konser geleneğini tekrar yaşatmaya başlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, "İstanbul'da Pazar Konserleri" başlığı altında sanatseverleri ülkemizin önde gelen sanatçılarıyla buluşturuyor. Gündüz gerçekleşen konserlerin bu ayki ilk konuğu Bedri Ayseli.

Müzikle yaşamına Diyarbakır'da başlamıştı. Lise yıllarında İstanbul'da Sadi Yaver Ataman'dan nota, usül ve makam dersleri aldı. Daha sonra İstanbul Belediye Konservatuvarına iki yıl süreyle devam etti. Bu sayede müzik bilgisini daha da kuvvetlendirdi. 1970 yılında İstanbul Radyosunun açtığı imtihanı kazanarak TRT'ye sanatçı olarak girdi.

Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra vatani görevini Kıbrıs Girne Askeri Hastanesinde diş hekimi olarak yaptı. Askerliği bittikten sonra İstanbul'a döndü ve burada Diş Hekimliği muayenehanesi açtı. Uzun bir süre mesleği ile sanat yaşamını birlikte sürdürdü. İki mesleğini de sevdi. Radyoevinde rahmetli Nida Tüfekçi, Tuncer İnan ve Yücel Paşmakçı gibi hocalarla çalıştı ve onlardan destek gördü. Müziğe, Cümbüş çalan rahmetli amcası Turgut Ayseli'den aldığı feyizle küçük yaşlarda başlamıştı. 1966 yılında "Özel Okan Ses Yarışması"nda Türkiye Birincisi oldu. 1968 yılında bu kez, Akşam Gazetesi'nin açtığı Altın Saz Yarışması'nda yine Türkiye birinciliğini kazandı. TRT İstanbul Radyosu'nun sözleşmeli, Kültür Bakanlığı Türk Halk Müziğinin ise kadrolu sanatçısı oldu ve buradan emekli oldu.

17 adet 45'lik plak, 4 longplay (uzunçalar), 8 kaset, 6 cd ile 3 sinema filmi yapan ve tüm vurgulu (telli) sazları çalan sanatçının ayrıca TRT repertuarında "Kırklar Dağı", "Ağlama Yar Ağlama", "Diyarbekir Elleri", "Diyarbekir Küçeleri" ile "Yar Diley" adlı ve daha nice derlemeleri yer alıyor. Dünya'nın birçok ülkesinde onlarca konser veren sanatçının yine bir o kadar ödülü vardır. 35 yıldır evli olup, Uğur ve Ceylan isminde iki çocuğu vardır.

Detaylar :

İl : İstanbul

İlce : Şişli

Mekan : CRR Konser Salonu

Mekan Adresi : Darülbedayi Cad.

Başlangıç Saati : 02.04.2017 14: 00: 00

Bitiş Saati : 02.04.2017 16: 00: 00

Kategori : Bedri Ayseli

Tür : Konser

Ücretlimi? : Hayır

Kaynak: Etkinlik.io

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement