Belçika Başbakanı Elio Di Rupo'dan İznik Mehteranı'na Teşekkür - Son Dakika
Güncel

Belçika Başbakanı Elio Di Rupo'dan İznik Mehteranı'na Teşekkür

Belçika Başbakanı Elio Di Rupo\'dan İznik Mehteranı\'na Teşekkür

Belçika Başbakanı Elio Di Rupo, bando festivaline katılan İznik Mehter Takımı ve Kılıçkalkan Ekibine jest yaptı.

19.06.2014 17:40  Güncelleme: 17:33

Akçaalan: "Bu başarılı performansımızı tüm dünya'ya tanıtmak bizim en büyük hedefimizdir. Bize bu imkânları sağlayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve İznik Belediye Başkanı Osman Sargın'a sonsuz teşekkür ediyorum."

Gösterinin yapıldığı stadın protokol kısmından ayrılan Başbakan Rupo mehter takımının ayağına kadar giderek teşekkür etti.

Belçika'nın Mons şehrinde düzenlenen Bando Festivaline katılan İznik Mehter ve Kılıçkalkan Takımı başarılı gösterileri Belçika Başbakanı Elio Di Rupo'nun da dikkatini çekti. En büyük gösterisini Mons arena stadında gerçekleştiren İznik Mehteran Takımı başarılı performansı ile büyük alkış aldı.

Stadyum'dan Saha'ya İndi

İznik Mehteranı Belçika Başbakanı Rupo'nun jesti ile karşılaştı. Başbakan Rupo gösteriyi izlediği stadyumun protokol kısmından ayrılarak sahada bulunan mehteran takımının yanına geldi. Başbakan Rupo Mehter Başı Ömer Semiz ve Mehter Ağası Mehmet Küçükçakır'ın elini sıkarak teşekkür etti.

Akçaalan: Bizi Tüm Dünya Tanıyacak

Mehter ve Kılıçkalkan ekibinin kurucusu olan İznik Esnaf Odası Başkanı Kadir Akçaalan yaptığı açıklamada"Ecdadımızın bize mirası olan Mehter Takımımız ile Avrupa'ya açılmanın heyecanı içerisindeyiz. Bu başarılı performansımızı tüm dünya'ya tanıtmak bizim en büyük hedefimizdir. Bize bu imkanları sağlayan Başta Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve İznik Belediye Başkanı Osman Sargın'a sonsuz teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Belçika Başbakanı Elio Di Rupo'dan İznik Mehteranı'na Teşekkür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement