Belçika'da Öldü,Cudi Dağı Eteklerinde Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Belçika'da Öldü,Cudi Dağı Eteklerinde Toprağa Verildi

Belçika\'da Öldü,Cudi Dağı Eteklerinde Toprağa Verildi

Şırnak'tan 21 yıl önce göç ettiği Belçika'da vefat eden 79 yaşındaki Azize Salman,vasiyeti üzerine Cudi Dağı eteklerindeki köy mezarlığında,eşinin yanına defnedildi.

18.09.2014 17:23  Güncelleme: 09:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nin Kösreli Köyü'nden, terör olayları nedeniyle 21 yıl önce göç ettiği Belçika'de vefat eden Asuri Hıristiyan 79 yaşındaki Azize Salman, vasiyeti üzerine Cudi Dağı eteklerindeki köy mezarlığında, eşinin yanına defnedildi.

Silopi'nin Kösreli Köyü'nü terör olayları nedeniyle terk ederek Belçika'ya yerleşen Azize Salman, öldüğünde köyünde toprağa verilmesini vasiyet etti. Belçika'da ölen Salman'ın cenazesi, yakınları tarafından Cudi Dağı eteklerindeki köyüne getirildi. Salman için, Hıristiyen geleneklerine göre düzenlenen cenaze törenine Süryani asıllı HDP Mardin Milletvekili Erol Dora, Silopi Belediye Başkan Yardımcısı Seyfettin Aydemir ile yakınları katıldı. Salman'ın cenazesi Hıristiyan din görevlilerinin yaptıkları ayinle mezarlığa kadar götürüldü. Salman, burada yapılan dini törenign ardından eşinin yanında toprağa verildi.

'MANEVİ ANLAMI ÇOK BÜYÜK'

HDP Mardin Milletvekilli Erol Dora, Salman'nın vasiyeti üzerine doğduğu köye gömüldüğünü belirterek şöyle konuştu:

"Bunun manevi anlamı çok büyüktür. Her ne kadar halkımız burada azalmış olsa da, ölülerimizin burada defnedilmesi bizim için tarihi öneme sahip bir olgudur. Kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz. İstiyoruz ki ebediyen rahatça bu topraklarda yatsın. Zaten eşinin de mezarı buradaydı. Yan yana gömüldüler, dolayısı ile birbirlerine kavuştular."

Cenaze törenine Aksu Köyü'nden katılan Keldani Pitrus Karatay da, "Bizim insanlarımız nereye giderse gitsin, burada doğup büyüyenler, buraya bir özlem ve bağlılık gösteriyorlar. İnşallah bu gelen cenaze başka cenazelere de örnek olur. İyi bir duygu yaşıyorum" dedi.

Cenazede bulunanlar, Kösreli Köyü'ndeki Salman ailesinin taziyesine katıldı. Yıllar sonra köylerine gelen Asuriler, doğdukları toprakları gezdi, ikram edilen yemekleri yedi. - Silopişırnak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Belçika'da Öldü,Cudi Dağı Eteklerinde Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement