Belediyeler Suriyeli Kürtleri Unutmadı - Son Dakika
Güncel

Belediyeler Suriyeli Kürtleri Unutmadı

Türkiye, Kobani'den (Ayn el Arap) IŞİD tehdidi nedeniyle kaçan yaklaşık 200 bin Suriyeli Kürt'e kucak açarken, birçok belediye, sığınmacıların yaralarına merhem olabilmek için yardım çalışmaları yürütüyor Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 15 bin kişiye günlük sıcak çorba veriyor, Van Büyükşehir Belediyesi de 10 yaşam çadırında yaşlı ve hastalara ücretsiz sağlık hizmetinde bulunuyor.

07.11.2014 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HALİL FİDAN - Bazı belediyeler, Halep'e bağlı Kobani'deki (Ayn el Arap) terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtler için seferber oldu.

Geçişlerin başladığı ilk günden itibaren birçok kuruluş, sığınmacılara yardım elini uzattı. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, çalışmalara destek veren başta Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Van, Diyarbakır ve Mardin ile çok sayıda belediye sığınmacıların barınma, yeme, içme ve sağlık ihtiyaçlarını gidermek için çaba gösteriyor.

Sığınmacılar için geçici barınma merkezlerinin oluşturulması için 11 ton mucur temin eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, misafirlerin sınır hattında bekletilen hayvanlarına ise yaklaşık 20 gün yem ve su verdi.

Yumurtalık mevkisinde geçiş yapan sığınmacılara 2 bin şişe su dağıtan belediye ekipleri alanda bekletilen otobüslerle insanların geçici barınma merkezlerine taşınmasını sağladı.

Her gün 4 ayrı noktada 15 bin kişiye sıcak çorba ikramında bulunan Şanlıurfa Belediyesi, atıl durumdaki bir hamamı onararak sığınmacıların hizmetine sundu.

Türkiye'ye sığınan çocukları da unutmayan belediye ekipleri, savaştan etkilenmemeleri için çocuklara yönelik rehberlik ve danışma büroları ve oyun alanları oluşturdu. Yaklaşık 120 personel ve 51 araçla çalışmalarını sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ülke genelinden yardımların Suriyeli Kürtlere ulaşmasına da öncülük ediyor.

Van Büyükşehir'den yaşam çadırı

Van Büyükşehir Belediyesi de tam donanımlı sağlık tırını Suruç ilçesindeki sığınmacıların hizmetine sundu.

Her gün 40 personelle 20 bin bin kişiye sıcak yemek ikramında bulunan belediye, alanda oluşturulan 10 yaşam çadırında yaşlı ve hastalara ücretsiz sağlık ve ilaç yardımında bulunuyor.

Büyükşehir Belediyesi, yardımların koordineli ve düzenli bir şekilde sağlanması için belediye meclis üyelerini de bölgede görevlendirdi.

Tiyatro oyuncuları çocukları ziyaret etti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ise Suruç'ta bir ay boyunca bir düğün salonununda kalan 2 bin kişinin günlük yemek dahil tüm ihtiyaçlarını karşıladı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgeye gönderilen temizlik ve sulama aracı, vidanjör ile diğer iş makineleri de savaş mağdurlarına hizmet üretti.

Meclis üyelerinin yanı sıra biri mühendis dört teknik eleman, 5 hizmet alımı, 10 gönüllü ile sığınmacıların ihtiyaçlarını karşılayan belediye çalışmalarını kamplarda sürdürüyor.

Van Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları da savaş mağdurlarını ziyaret ederek, çocuklara yönelik çeşitli programlar oluşturdu.

Bunun yanı sıra Mardin Büyükşehir Belediyesi ile çevre il ve ilçe belediyeleri Suriyeli Kürt sığınmacıların ihtiyaçlarını gidermek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Belediyeler Suriyeli Kürtleri Unutmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement