Belediyenin 'Yağmur Suyu Hattı Projesi' Başladı - Son Dakika
Yerel

Belediyenin 'Yağmur Suyu Hattı Projesi' Başladı

Belediyenin \'Yağmur Suyu Hattı Projesi\' Başladı

Kütahya Belediyesi’nin 9 milyon TL tutarındaki ’Yağmur Suyu Hattı Projesi’nin temeli törenle atıldı.

07.08.2015 18:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Belediyesi'nin 9 milyon TL tutarındaki 'Yağmur Suyu Hattı Projesi'nin temeli törenle atıldı.

Yeni Hal binası arkasında gerçekleştirilen törene Vali Şerif Yılmaz, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı, Vural Kavuncu ve İshak Gazel, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Remzi Gören, Yargıtay 7. Ceza Dairesi Başkanı Levent Yarar, AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, İller Bankası Genel Müdürü Mehmet Turgut Dedeoğlu, STK temsilcileri ve bazı daire müdürleri katıldı.

Törende İller Bankası Genel Müdürü Mehmet Turgut Dedeoğlu, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı birer konuşma yaptı.

Başkan Kamil Saraçoğlu, "Bu proje ile özellikle Cumhuriyet, Yıldırım Beyazıt, Fatih ve Gaybiefendi Mahallelerindeki su baskınlarının önüne geçilmiş olacak" dedi.

Saraçoğlu, ayrıca diğer projeler hakkında da bilgi vererek vizyon projelerimizin bir bir hayata geçtiğini belirtti.

Kütahya da işsizlik sorununa da değinen Kamil Saraçoğlu, "Kütahya Belediyemiz ve İş kur işbirliği ile ilimizde 340 vatandaşımız iş ve meslek sahibi olacak. Kurslar süresince sağlık sigortaları ve günlük 20 TL ücret verilecek. Kurs kapsamın da 16 meslek gurubu vardır. Belediyemiz Kursların yapılacağı işlikler, fiziki mekan, eğitici, ulaşımın yanı sıra ihtiyaç duyulan diğer konularda gerekli katkı sunacaktır. Ayrıca bu kurslardan mezun olacak girişimcilerimiz Kütahya Belediyesi İş Geliştirme Merkezinde Kendilerine İşlik ve KOSGEB hibeleri almaları konusunda danışmanlık verilerek iş sahibi olmaları sağlanacaktır" diye konuştu.

Kütahya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül'ün duasının ardından Vali Şerif Yılmaz, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ve beraberindeki protokol üyeleri ilk harcı indirmek üzere butona bastılar.

Vali Şerif Yılmaz, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ve beraberindeki heyet, daha sonra ilk harcın atıldığı alanda incelemelerde bulundular.

Cumhuriyet, Yıldırım Beyazıt, Fatih, Vefa ve Gaybiefendi mahallerini kapsayan yağmur suyu hattı 27 kilometre uzunluğunda olacak. 27 Temmuz 2015 tarihinde başlayan projenin 11 Kasım 2016 tarihinde bitirilmesi hedefleniyor.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Belediyenin 'Yağmur Suyu Hattı Projesi' Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement