Bergama'da Soner Yalçın Söyleşisi - Son Dakika
Güncel

Bergama'da Soner Yalçın Söyleşisi

Bergama\'da Soner Yalçın Söyleşisi

İzmir'in Bergama İlçesi'nde düzenlenen 78'inci Uluslararası Bergama Kermesi'ne katılan gazeteci- yazar Soner Yalçın, okurlarıyla buluştu.

14.09.2014 11:56

İzmir'in Bergama İlçesi'nde düzenlenen 78'inci Uluslararası Bergama Kermesi'ne katılan gazeteci- yazar Soner Yalçın, okurlarıyla buluştu. Yalçın, yaptığı konuşmada, toplumun siyasetten uzaklaştırılarak, gündemi tartışmanın yasak hale getirildiğini savundu.

Oda TV operasyonunda gözaltına alınarak 682 gün Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan ve 27 Aralık 2012'de tahliye edilen gazeteci, yazar Soner Yalçın, 78'inci Bergama Kermesi etkinlikleri kapsamında Bergama'da söyleşi ve imza günü düzenledi. Gülpark Amfi Tiyatro'da gerçekleşen söyleşi ve imza gününde Yalçın, okurlarıyla buluştu. Burada yaptığı konuşmasında tarım politikalarına da değinen Yalçın, "25 yıldan beri gazeteciyim. Titiz ve araştıran biriyim. Ülkemizdeki herkeste umutsuzluk var. Herkes kendini yenilmiş hissediyor. Bergama'da yaşayanlar kentin kaderini değiştirebilir. Fakat bu problem ülke gündemine gelmiyor. Şimdi Torba Yasa çıkıyor. Bu yasayla bütün zeytinliklerimiz kaybolacak. Hiçbir değerimizi koruyamıyoruz. Biz Türkiye'de sıkıştırıldık. Siyasetten uzaklaştırıldık. Bize bunu tartıştırmıyorlar" dedi.

Gelecekte tarımın daha da ön plana çıkacağını söyleyen Yalçın, endüstriyel tarımda uygulanan aşamaları anlattı. Bergamalıları tarıma sahip çıkmaları konusunda uyaran Soner Yalçın, hep birlikte olarak sorunların üstesinden gelinebileceğini belirtti. Vicdanın ve ahlakın sağı ve solu olmadığını dile getiren Yalçın "Ayağımız bu topraklara basıyorsa bunun sağcısı solcusu yok. Vicdanın ve ahlakın sağı, solu olmaz" diye konuştu. Gazeteci Yalçın, dinin de gönül işi olduğunu söyleyerek TEOG sınavında dini sorular bulunmasını eleştirdi.

Söyleşinin sonunda Bergama Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Gönenç, gazeteci Yalçın'a teşekkür plaketi verdi. Soner Yalçın daha sonra okurlarının kitaplarını imzaladı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bergama'da Soner Yalçın Söyleşisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement