Besd-Bir Başkanı Koca Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Besd-Bir Başkanı Koca Açıklaması

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) Başkanı Sait Koca, Azerbaycan'ın Türk kanatlı eti ithalatına getirdiği yasağı kaldırmasının, sektör adına sevindirici olduğunu bildirdi.

15.05.2015 18:42

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) Başkanı Sait Koca, Azerbaycan'ın Türk kanatlı eti ithalatına getirdiği yasağı kaldırmasının, sektör adına sevindirici olduğunu bildirdi.

Koca, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de görülen kuş gribi vakası sonrası Azerbaycan tarafından Türk kanatlı etinin ithalatına getirilen yasağın, Edincik ve Kastamonu dışındaki bölge ve ürünler için kaldırıldığını belirtti.

Bu gelişmenin, sektör adına sevindirici olduğunu aktaran Koca, Kuzey Irak ile ilgili yasağın da bir an önce kalkmasını beklediklerini kaydetti.

Koca, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Tarım Bakanlığı ile Türk bürokratların görüşmelerinin devam ettiğini anımsatarak, şu ifadeleri kullandı:

"Altı çizilmesi gereken konu, Kuzey Irak Tarım Bakanlığının, sadece Balıkesir civarından alınacak tavuklar hakkında çekincesi olduğudur. Tüm Türkiye'den alımları durdurma söz konusu değildir. Bürokratlar arasındaki görüşmeler sonucunda sorunun kısa sürede çözüleceğine inanıyoruz. Azerbaycan'dan sonra Kuzey Irak'tan da iyi haberler bekliyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Besd-Bir Başkanı Koca Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement