Beylikdüzü Belediyesi 1 Mayıs'ı Personeli İle Birlikte Kutladı - Son Dakika
Güncel

Beylikdüzü Belediyesi 1 Mayıs'ı Personeli İle Birlikte Kutladı

Beylikdüzü Belediyesi, 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı'nı belediye personeli ile bir arada kutladı.

29.04.2016 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"TÜM EMEKÇİLER İLE 1 MAYIS GÜNÜ BAKIRKÖY'DE OLALIM"

Belediye ana bina önünde düzenlenen törende hayatını kaybeden işçi önderleri için saygı duruşunda bulunuldu. Çalışanları tek tek selamlayan ve onlara çiçek takdim eden Başkan İmamoğlu, "Bütün yol arkadaşlarımızı 1 Mayıs Pazar günü Bakırköy'e davet ediyorum. İşçi ve emekçiler bir arada kol kola olmalı" dedi.

İşçi ve emekçinin coşkusu Beylikdüzü'nde yükseldi. Belediye çalışanları ve vatandaşlar 1 Mayıs için buluştu. Beylikdüzü Belediyesi'nin düzenlediği törene işçi haklarının savunucuları, sendika yöneticileri ve belediye yönetimi katıldı. Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bu anlamlı günü hep beraber paylaşmanın verdiği gururla herkesi selamlıyorum. Emek en kutsal değer; ancak ülkemizde atılan adımlara baktığımızda sistemin önüne set konulduğunu görüyoruz. Taksim'de kutlama yapıldığı yıllarda çok keyifli bir bayram havası yaşadığımızı hatırlıyorum. Her ortamı asıl sahiplerine bıraktığımızda ülkede barış ve bayram havası esiyor. İşçinin kol kola bir arada olmasının sağlanması önemli." diye konuştu. Bütün yol arkadaşlarını 1 Mayıs Pazar günü Bakırköy'e davet ettiğini ve kendisinin de katılacağını belirten İmamoğlu, böylelikle ülkeye birlik ve beraberlik mesajı vereceklerini söyledi ve "Emeğin kutsal olduğunu hissettiğimiz günlerde buluşmak dileği ile. Bu ülkenin güzel olmasını için çalışan herkesin bayramını kutluyorum." dedi.

"1 MAYIS DAYANIŞMA GÜNÜDÜR"

DİSK 2 NO'lu Şube Başkanı Adil Çiftçi hak ve özgürlüklerin daimi savunucusu olduklarını belirterek, "1 Mayıs işçi bayramı değil, 1 Mayıs dayanışma günüdür. 1 Mayıs; emeği, alın terini, demokrasiyi, hakları haykırma günüdür. Bu ateş hiç sönmeyecek. Taksim özlemimiz hiç bitmeyecek." dedi. Çiftçi, Dünyanın dört bir yanında işçilerin omuz omuza yürüdüğünü ancak Türkiye'de 1 Mayıs alanlarının tutsak olduğunu, işçi sınıfının kendini özgürce ifade edemediğini dile getirerek iş güvencesine, kıdem tazminatına dokunma demek için, taşerona, güvencesiz çalıştırmaya ve kadının toplumsal yaşamdan dışlanmasına karşı olmak, örgütlenmek ve hakları dillendirmek için 1 Mayıs alanlarında
olacaklarını ifade etti.

"BARIŞ VE DEMOKRASİ DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

1 Mayıs 1977'de ve gezide hayatını kaybedenleri anarak konuşmasına başlayan Tüm Bel Sen 1 NO'lu Şube Başkanı Kadri Kılıcı, Ülkenin bir savaş ortamına sürüklendiğini vurgulayarak "İnsan hakları ve demokrasi açısından emekçilerle birlikte mücadele veriyoruz. Haklarımızın alınması için tüm saldırganlıklara karşı barış ve demokrasi demeye devam edeceğiz. 1 Mayıs kutlamalarımız çok değerli. Emekçilerin birliği sağlanacak ve bu baskılara karşı ortak bir mücadele sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Beylikdüzü Belediyesi 1 Mayıs'ı Personeli İle Birlikte Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement