Beyşehir ÖSYM Sınav Merkezi Oldu - Son Dakika
Yerel

Beyşehir ÖSYM Sınav Merkezi Oldu

Beyşehir ÖSYM Sınav Merkezi Oldu

AK Parti Konya Milletvekili ve MKYK Kurulu Üyesi Mehmet Babaoğlu, Konya’nın Beyşehir, Derebucak, Hüyük ile Isparta’nın Şarkikaraağaç ilçeleri başta olmak üzere çevre ilçe, köy ve mahallelerinin yararlanacağı ÖSYM Sınav Merkezleri arasına Beyşehir’in de alındığını söyledi.

07.04.2016 10:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Konya Milletvekili ve MKYK Kurulu Üyesi Mehmet Babaoğlu, Konya'nın Beyşehir, Derebucak, Hüyük ile Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçeleri başta olmak üzere çevre ilçe, köy ve mahallelerinin yararlanacağı ÖSYM Sınav Merkezleri arasına Beyşehir'in de alındığını söyledi.

Milletvekili Babaoğlu, yaptığı açıklamada, bir süredir Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Mustafa Şenol, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Mustafa Şahin ve Beyşehir Sınav Merkezi Koordinatörlüğüne atanan Prof. Dr. Abdullah Öztürk ile birlikte başlattıkları çalışmaların meyvesini verdiğini ifade etti. Babaoğlu, bunun sonucunda Beyşehir ilçesinin ÖSYM tarafından sınav merkezi olarak belirlendiğini kaydetti.

Babaoğlu, Beyşehir'in sınav merkezi olarak belirlenmesinin 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri öncesi ve sonrasında Beyşehirliler'den kendilerine gelen bir talep olduğuna da belirterek, "Biz de hemşehrilerimize bu konuyla ilgili gerekli girişimlerde bulunacağımızın vaadini vermiştik. Şükürler olsun kısa süre içerisinde sonuç aldık. Özellikle mevsim koşullarının zorlu olduğu dönemler başta olmak üzere gençlerimizin, öğrencilerimizin sınav için Konya'ya kadar gitmeleri zorlu bir süreç. Hemşehrilerimiz hemen evlerinden çıkıp doğrudan sınava girecekleri okula gitmek varken Konya'ya çoğu zaman bir gün öncesinden giderek veya sabah erkenden evden çıkarak stresle sınava giriyorlardı. Artık bu sorun çözüldü. Sınav yeri tercihlerini yaparken hemşehrilerimiz doğrudan Beyşehir'i seçebilecekler. Bu bir tek Beyşehir ilçemizi ilgilendirmiyor Beyşehir ile birlikte buralara ulaşımı kolay olan başta Derebucak, Hüyük, Şarkikaraağaç olmak üzere çevre ilçe ve köylerimiz içinde önemli kazanç oldu. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Beyşehir ve çevresinin bizim için önemli olduğunu ve bu bölgede yaşayan insanlarımızın yaşam kalitesini arttırmak için adımlar atacağımızı ifade etmiştik. AK Parti olarak siyaset anlayışımızın temelinde toplumun refah düzeyini ve insanımızın yaşam kalitesini yükseltmek var. Bunun için bir taraftan Ankara'da toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren konularla ilgili çalışmaları Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında yürütürken bir tarafta da Konya'mıza, Beyşehir'imize ve diğer ilçelerimize özgü çalışmaları yürütüyoruz ve takip ediyoruz. Hemşehrilerimizin bizden talep ettiği ve insanımızın yaşam kalitesini arttıran hizmetlerden birini daha Beyşehir'e ve Bölgemize kazandırmış olduk. Alınan bu kararın tüm hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Son olarak ÖSYM Kurumumuza, Başkanımız Prof. Dr. Ömer Demir'e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beyşehir ÖSYM Sınav Merkezi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement