Bik'ten İletişim Fakültesi Dekanı'na Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Bik'ten İletişim Fakültesi Dekanı'na Ziyaret

Bik\'ten İletişim Fakültesi Dekanı\'na Ziyaret

Malatya İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Işık, iletişimin günümüzde önemli bir sektör olduğunu belirterek iletişimin iyi kullanılması gerektiğini söyledi.

18.11.2015 18:22

Malatya İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Işık, iletişimin günümüzde önemli bir sektör olduğunu belirterek iletişimin iyi kullanılması gerektiğini söyledi. Dekan Işık, ayrıca Basın İlan Kurumu (BİK) ilanların elektronik ortamda alınması (İLANBİS) sistemi ile de kolaylık sağlandığını dile getirdi.

Basın İlan Kurumu (BİK) Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı, İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığına atanan Prof. Dr. Metin Işık'a, 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. Daha önce Konya, Kayseri ve Sakarya'da görev yapan Prof. Dr. Metin Işık,"Nasibimizde Malatya'da varmış" dedi.

5 yıl önce kurulan İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde Halkla İlişkiler, Gazetecilik, Radyo, Televizyon ve Sinema bölümlerinin bulunduğunu belirten Işık, "Ancak bugüne kadar sadece Halkla İlişkiler Bölümü'ne öğrenci alınmış. Önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren de Gazetecilik Bölümü'ne öğrenci alacağız. Altyapısını ve akademik kadrosunu oluşturduktan sonra da Radyo, Televizyon ve Sinema bölümüne de öğrenci alacağız" şeklinde konuştu.

BİK'in ilanlarının İLANBİS sistemi ile elektronik ortama almasının önemli bir kolaylık sağladığını ifade eden Işık,İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi olarak her zaman işbirliğine açık olduklarını da dile getirdi.

BİK Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı ise, çalışmalar ve projeler hakkında bilgiler aktardı. Gazeteleri düzenleyen, denetleyen ve destekleyen bir kurum olarak amaçlarının okuyucuların daha kaliteli, içeriği daha zengin gazeteler sunulmasına katkı sağlamak olduğunu belirten Abacı, gazetelerin kalitesinin yükselmesi için mevzuatta önemli değişikler yapıldığını hatırlattı.

Özel haber üreten gazetelerin daha çok ilan aldıklarını hatırlatan Abacı " Bu durum gazeteler arasında rekabeti artırdı. Gazetelerin özel haber üretme çabası içerikleri zenginleştirdi. Resmi ilanları gazetesinin internet sitesinde de yayınlayan gazetelere ek göstergeler verilerek, basılı yayınının yanında internet haberciliği de teşvik edilir hale geldi. Haberi daha iyiyi kovalayan, daha fazla yatırım yapan, sadece kamu ilanlarına bağlı kalmayan, özel reklamları artıran, tirajı yüksek bir yerel basın istiyoruz. Yerel gazeteler, daha çok çalışarak, gazetesinin okurunu artırarak, özel haberlere yer vererek reklam sayısını artırabilirler. Bu çalışmaları yapmak, reklam gelirini artırmak gazetelerin elindedir" diye konuştu.

Ziyarette, Nihat Abacı, BİK'in çıkardığı ve Ergün Hiçyılmaz'ın yazdığı, "Basın ilanlı Asr-ı Hayat" kitabını Işık'a hediye etti. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bik'ten İletişim Fakültesi Dekanı'na Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement