Bilecik Cumhuriyet Meydanında İftar Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Bilecik Cumhuriyet Meydanında İftar Coşkusu

Bilecik Cumhuriyet Meydanında İftar Coşkusu

Bilecik Belediyesinin Cumhuriyet Mahallesinde gerçekleştirdiği iftar programında buluşan mahalle sakinleri, ramazan ayının bereketini birlikte yaşadı.

13.07.2015 10:25  Güncelleme: 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Belediyesi tarafından, Cumhuriyet Mahallesinde gerçekleştirilen iftar programında buluşan mahalle sakinleri, Ramazan ayının bereketini birlikte yaşadı.

Bilecik Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanında hazırlanan iftar programında çocuklar oyun grubunda eğlenirken, aileleri de Ramazan ayının bereketini yaşadı. İlahi grubunun eserlerini seslendirdiği iftar programında konuşma yapan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, birlik ve beraberliğin önemine değinerek, Ramazan ayına uygun çalışmaları hep birlikte gerçekleştirdiklerini kaydetti.

"Tüm kardeşlerimin ve İslam dünyasının Ramazan'ı Şeriflerini tebrik ediyorum ve idrak edeceğimiz Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramını tebrik ediyorum" diyen Başkanı Selim Yağcı, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet Mahallemizin çok değerli sakinleri, öncelikle Ramazan'ı Şerif'inizi tebrik ediyorum. Kadir Gecenizi ve gelecek Ramazan Bayramına umut ve sağlık ile girmenizi diliyorum. Bereket ayı, günahlardan kurtuluş ayı, birlik, beraberlik ve paylaşma ayı olan Ramazan'ı Şerif'i idrak etmekteyiz. İnşallah bu güzel ayı amacına ve ruhuna uygun şekilde idrak edenlerden oluruz. Bizler Bilecik Belediyesi olarak, artık geleneksel hale gelen bu iftarımızda, ayın bir günü de olsa birlikte olmak ve aynı sofrayı paylaşmak istedik. Kuruluş ve kurtuluşun toprakları olan Bilecik'te, Ramazan ayının ruhuna uygun çalışmaları hep birlikte gerçekleştirdik. Bizlerle sofranızı paylaştığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Bizlerin davetine icabet ettiniz, masaları boş bırakmadınız. Sizlerle aynı sofrada ve aynı mekanda buluşmak ve birleşmek bizleri memnun ediyor. Cenab-ı Hak, bu anlamda birliğimiz ve beraberliğimiz bozdurmasın. Bozdurmasın ki, kardeşlerim. Bozulduğunda çevremize bir bakın nelerin olduğuna. Çünkü bu birlik ve beraberlik öyle önemlidir ki, etrafımızdaki Irak'a bakın, Suriye'ye bakın, Mısır'a bakın. Maalesef, birlik ve beraberlik bozulduğunda, aramıza tefrika girdiğinde, gücümüz azaldığında, birçok sıkıntı yaşanıyor. Onun için aramızda farklılıklar olsa da birbirimizi sevelim ve birbirimizi hoşgörüyle karşılayalım, birbirimize saygıyla yaklaşalım. Onun için bu kardeşlerimizin de kurtuluşu için dua edelim ve verdiği nimetlerden dolayı Cenabı Hak'ka şükredelim. Kadir Gecesinin feyzinden ve Ramazan Bayramının sevincini onların da yaşaması için dua edelim."

"ORGANİZASYONLARIN GERÇEKLEŞTİRİLMESİNDE EMEĞİ OLAN KARDEŞLERİME TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Organizasyonların gerçekleştirilmesinin kolay olmadığını kaydeden Belediye Başkanı Selim Yağcı, çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ederek, "Kardeşlerim, bu organizasyonlar gerçekten kolay kurulmuyor. Ben bu anlamda aşçı başından, bu masaları kuran kardeşlerime kadar herkese teşekkür ediyorum. Organizasyonu kontrol eden Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz İsmail Cihan ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Serkan Bircan'a ve ekiplerine teşekkür ediyorum. Ayrıca bizlere her gün ilahileriyle güzel anlar yaşatan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bununla birlikte bu organizasyonların bir de maddi ciheti var. Geleneksel hale getirdiğimiz bu güzel iftar sofralarının kurulmasında, ilimiz esnafının da katkısının olmasını istedik. Bu organizasyonlara anlam kazandıran sizlersiniz. Ben şimdiden gelecek olan ve bin aydan daha hayırlı Kadir Gece'niz ile Ramazan Bayramınızı tebrik ediyor, sağlık ve mutluluk içinde bayrama ulaşmayı Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilecik Cumhuriyet Meydanında İftar Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement