Bilecik'te Asayiş - Son Dakika
Yerel

Bilecik'te Asayiş

Bilecik Emniyet Müdürlüğü tarafından kentte düzenlenen asayiş uygulamasında haklarında çeşitli suçlardan arama kararı bulunan 71 kişinin yakalandığı bildirildi.

07.04.2015 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Emniyet Müdürlüğü tarafından kentte düzenlenen asayiş uygulamasında haklarında çeşitli suçlardan arama kararı bulunan 71 kişinin yakalandığı bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında kent ve ilçelerde ayrı operasyonda 497 sentetik uyuşturucu hap, 14,92 gram bonzai, 7,60 gram esrar, 1,52 gram uyuşturucu madde, 2 adet 10 ve 50 lira sahte para ile bin 453 paket kaçak sigara, 2 bin 326 dolu makaron, 102 kutu boş makaron, 17 kilo 850 gram tütün, 18 paket nargile tütünü ve 2 sahte kimlik ele geçirildiği, 9 kişinin yakalandığı bildirildi.

Açıklamada, Asayiş Şubesi ekipleri tarafından merkezde 5 ayrı evden hırsızlık olayına karıştığı iddia edilen şüpheliler güvenlik kameralarından kimlikleri tespit edilerek, A.M.Ç, yakalanırken, diğer şüphelinin yakalanması için soruşturma başlatıldı. 4 ayrı telefon dolandırıcılığı olayına karışan şüphelilerin kimliklerinin belirlendiği, yakalama çalışmalarının devam ettiği, iki ayrı inşaattan malzeme çalan şüpheli yakalanarak, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. İş yerinden ve otodan matkap ve matkap malzemesi çaldığı iddia edilen şüpheli yakalandığı ve mahkemece tutuklandığı, suçta kullanılan antika kılıç, antika toplu tabanca, 4 adet bıçak, sprey gaz, kurusıkı tabanca, ruhsatsız tabanca, ruhsatsız av tüfeği ve ruhsatlı av tüfeği ele geçirildiği kaydedildi.

Asayiş ve Çocuk Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce, 3 içkili restoran, 231 kıraathane, 8 internet kafe, 5 kafe, 4 oyun salonu, Bozüyük İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 4 internet kafe ve oyun salonu, 4 içkili yer, 10 umuma açık iş yeri, Söğüt İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ise 4 internet kafe, 16 kahvehane, 2 oyun salonu, 3 içkili iş yeri ve 3 tekel bayi, Gölpazarı Polis Merkez Amirliği'nce 14 kıraathane ve 4 içkili iş yeri, Osmaneli İlçe Emniyet Müdürlüğü'nce 8 kıraathane, 5 internet kafe, 16 çay salonu ve iki içkili, Pazaryeri İlçe Emniyet Amirliği'nce 10 kıraathane, internet kafe, oyun salonu, 2 tekel bayi ve hamam, Yenipazar İlçe Emniyet Amirliği'nce 5 kahvehane, iki içkili iş yeri ve iki tekel bayi ile İnhisar İlçe Emniyet Amirliği'nce 4 kıraathane, 2 içkili restoran, internet kafe ve 2 tekel bayinin denetlendiği, iki umuma açık iş yerine, oyun salonu, kıraathane ve internet kafeye usulsüzlük nedeniyle işlem uygulandığı bildirildi.

Söz konusu denetimlerde, "sarhoşluk, gürültü ve tütün mamulleri tüketilmesi" suçlarından 37 kişiye 3 bin 600 lira para cezası uygulandı.

Trafik denetimlerinde ise alkollü araç kullanan 28, hız ihlali yapan 3 bin 144, emniyet kemeri takmayan 57, kırmızı ışık ihlali yapan 14, kasksız motosiklet kullanan 22, park yasağı bulunan alanlara aracını park eden 149, aracının muayenesini yaptırmayan 344, taşıma sınırı üzerinde yolcu taşıyan 40, taşıma sınırı üzerinde yük taşıyan 24, araç sigortası yaptırmayan 44, diğer trafik kurallarını ihlal eden 762 sürücüye ceza kesildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bilecik'te Asayiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement