Bilecik'te "Yükselen Türkiye Cumhuriyeti" Anıtı - Son Dakika
Yerel

Bilecik'te "Yükselen Türkiye Cumhuriyeti" Anıtı

Bilecik\'te "Yükselen Türkiye Cumhuriyeti" Anıtı

Bilecik Belediye Başkanı Yağcı: "Her anlamda yükselen, gelişen ve büyüyen Bilecik'e, yakışır, 'Yükselen Türkiye Cumhuriyeti' temalı anıt kazandırdık"

28.06.2014 12:42

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, "Her anlamda yükselen, gelişen ve büyüyen Bilecik'e, yakışır, 'Yükselen Türkiye Cumhuriyeti' temalı anıt kazandırdık" dedi.

Yağcı, kentin TOKİ girişi kavşağına yaptırılan anıtın birçok yönden önemli mesaj ve anlamlarla yüklü olduğunu ve Bilecik'e her açıdan enerji ve sinerji vereceğini dile getirerek, "Kuruluş ve kurtuluşun beşiği olan Bilecik'e gelenleri kent girişinde 'Osmangazi' heykeli ile 'Yükselen Bilecik ve Türkiye Cumhuriyeti' anıtıyla karşılayacak" diye konuştu.

Anıt hakkında bilgi veren Artil Sanat ustası İlke Sayit ise anıt çalışmasında modern çizgilerin tercih edildiğini ve gelişerek büyüyen bir Bilecik ve Türkiye mesajı verilmeye çalışıldığını anlatarak, "Anıt, büyümeyi ve yükselişi simgeliyor. 4 ayağın en üst kısmında iç içe geçmiş bir ay yıldız formunu kucaklıyor. Bilecik ve Türkiye Cumhuriyeti'nin gittikçe büyüyen ve gelişen yapısının bir simgesidir anıt. Anıtın ay yıldızın da değerin bir simgesi olarak altın rengi kullanıldı" ifadelerinde bulundu. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bilecik'te 'Yükselen Türkiye Cumhuriyeti' Anıtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement