Bilecik'ten Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Bilecik'ten Kısa Kısa

Bilecik İl Sağlık Müdürlüğünden "beyaz kod" eğitimi.

26.03.2014 18:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ilçe devlet hastanelerinde görevli sağlık çalışanlarına yönelik "beyaz kod" eğitimi verildiği bildirildi.

Müdürlükten yapılan açıklamada, sağlık hizmetlerinin belirli bir standart dahilinde sunulması, kaliteli hizmet sunumu anlayışının yerleştirilmesi, hasta ve çalışan güvenliğinin sağlanması amacıyla sağlık hizmet kalite standartlarının geliştirildiği kaydedildi.

Sağlık kurum ve kuruluşlarında uygulamaların sağlık hizmet kalitesi standartlarının gerçekleştirilmesinin hedeflendiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bakanlığımız 'Sağlıkta Dönüşüm' programının en temel hedeflerinden biri olan sağlık çalışanları ve hastaların güvenli ortamlarda yüksek motivasyonla çalışmasını ve tedavilerini sağlamak amacıyla hayata geçirilen 'beyaz kod' uygulamasının ilimizde görevli tüm sağlık çalışanlarına daha yakından tanıtılması ve uygulamanın daha hızlı ve sağlıklı yürütülmesini teminen Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü tarafından planlanan eğitimleri Bozüyük, Söğüt ve Osmaneli ilçe devlet hastaneleri ile Bilecik Devlet Hastanesi ve Bilecik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde verilmiştir."

Açıklamada, İl Sağlık Müdür Yardımcısı ve Çalışan Hakları ve Güvenliği Birim Sorumlusu Dt. Neslihan Urhal, Beyaz Kod İl Koordinatörü Kadir Geyve, Özlem Dobral ve sosyal çalışmacı Gizem Aaktaş'ın eğitimci olarak görev aldığı eğitimlerde, sağlık çalışanlarına sağlanan hukuki yardım hakkında bilgi verildiği belirtildi.

Sağlık yardımı talepleri elektronik ortamda yapılacak

Bilecik Sosyal Güvenlik İl Müdürü (SGK) Niyazi Gökçe, sağlık yardımı taleplerinin elektronik ortamda yapılabileceğini bildirdi.

Gökçe, yaptığı yazılı açıklamada, genel sağlık sigortalısı sayılanların ve bunların bakmakla yükümlü olduğu kişilerin sağlık hak sahipliği işlemlerinin sağlık provizyon aktivasyon sistemi (SPAS) ile otomatik olarak oluşturulduğunu ve SGK'nın sağlık hizmetleri ile diğer yardımlardan faydalanmalarının sağlandığını kaydetti.

Genel sağlık sigortalılarının bakmakla yükümlü olduğu kişilerden bazılarına SPAS programı ile otomatik hak sahipliği oluşturulamadığından, kağıt ortamında sağlık yardımı talep ve taahhüt formu veya talep formundaki bilgileri ve taahhütleri taşıyan dilekçe ile Müdürlüklere müracaat etmeleri halinde sağlık hizmetlerinden yararlanabileceklerini belirten Gökçe, "TÜRKSAT  İle ortaklaşa geliştirilerek hayata geçirilen yeni uygulama ile söz konusu müracaat işleminin elektronik ortamda e-Devlet üzerinden yapılması sağlanmıştır. Genel sağlık sigortalılar ile bunların eşi ile 18 yaşından küçük çocuklarının sağlık aktivasyon işlemleri otomatik olarak yapıldığından herhangi bir işlem yapılmayacaktır. Elektronik ortamda işlem yapma imkanı olmayan ya da anılan işlemi yapamayanlar sağlık aktivasyon işlemlerini il ve merkez müdürlüklerimizce de yapılacaktır" dedi. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bilecik'ten Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement