Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İzmir'de (4) - Son Dakika
Güncel

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İzmir'de (4)

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İzmir\'de (4)

TORBALI'DA TASARIM YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİBilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İzmir'in Torbalı İlçesi'nde cuma namazı kıldıktan sonra esnafı gezdi.

24.03.2017 19:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TORBALI'DA TASARIM YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İzmir'in Torbalı İlçesi'nde cuma namazı kıldıktan sonra esnafı gezdi. Esnaftan 'evet' oyu isteyen Özlü, daha sonra da AK Parti İlçe Başkanlığı'nda partililerle bir araya geldi. Bakan Özlü, ardından Torbalı Ticaret Odası'nda, Cemer Kent Ekipmanları'nın bu yıl ikincisini gerçekleştirdiği Cemer Düşten Gerçeğe Tasarım Yarışması ödül törenine katıldı. Ödül törenine Bakan Faruk Özlü'nün yanı sıra İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, İzmir milletvekilleri Hüseyin Kocabıyık, Ali Yiğit, Torbalı Belediye Başkanı AK Partili Adnan Yaşar Görmez, Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun ve iş adamları katıldı.

Türkiye'nin daha fazla ve daha nitelikli yatırımlara ev sahipliği yapması için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Bakan Özlü, "Siyasi riskler, koalisyon hükümetleri, erken seçimler, gensoru taktikleriyle hükümeti oylama ve yıldırma girişimleri tarihe karışıyor. Yürütmedeki iki başlılık sona eriyor. Kendi otomobilini, haberleşme uydularını, enerji santrallerini, silahlarını üreten bir Türkiye inşa edeceğiz. Güçlü, lider, zengin, iddialı bir Türkiye inşa etmek hedefimizden asla ama asla geri adım atmayacağız" diye konuştu.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız ise teknoloji ve bilimde ilerleyen Türkiye'nin sahip olduğu kaynakları öne çıkararak farklılık oluşturmasının, ancak yenilik ve tasarım ile mümkün olabileceğine dikkat çekti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da tasarım ve inovasyonun önemine değinerek, "İzmir'in ilklerin kenti olması, birçok üniversitemizde teknoparklarının olması, bize İzmir'in tasarım ve inovasyon konusunda öncü bir kent olabileceğini söylüyor. Biz de büyükşehir belediyesinin olanakları ile bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz. İnovasyon hayatımızın her yerinde, tasarım hayatımızın her yerinde. Bakanımızın öncülüğünde, İzmir'i bilimde ve teknolojide hak ettiği yere getirmede hep birlikte üretip, gelecek kuşaklara layık olmak zorundayız" diye konuştu.

Gökhan YALKALK/TORBALI (İzmir),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İzmir'de (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement