Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık Açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Dünyanın geçtiği bu türbülans içinde Türkiye'nin özellikle bu kazanımlarını kalıcı kılmak için ekmek kadar, su kadar istikrara ihtiyacı var" dedi.

03.10.2015 12:50

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Dünyanın geçtiği bu türbülans içinde Türkiye'nin özellikle bu kazanımlarını kalıcı kılmak için ekmek kadar, su kadar istikrara ihtiyacı var" dedi.

Bakan Işık, İzmit'teki bir restoranda düzenlenen AK Parti Kocaeli İl İstişare Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 13 yılda Türkiye'ye güzel hizmetler yaptıklarını, bu sürede ülkenin iyi kazanımlar elde ettiğini belirtti.

Bu kazanımların kalıcı olması ve ülkenin de yeni bir sıçrama yapmasının en büyük öncelikleri olduğunu anlatan Işık, "Dünyanın geçtiği bu türbülans içinde Türkiye'nin özellikle bu kazanımlarını kalıcı kılmak için ekmek kadar, su kadar istikrara ihtiyacı var. Dünyanın gittiği yönde yeni bir sıçrama yapmak da gelecekte var olmak için olmazsa olmaz. Türkiye, son 13 yılda özellikle geçmişin ihmallerini telafi etmeye gayret ederken bir yandan da geleceği yakalamanın gayreti içinde oldu" ifadesini kullandı.

Işık, Türkiye'nin artık pek çok noktada kendine yeter bir duruma geldiğini, ülkenin temel alanlarda ihtiyacını karşılayabildiğini ifade ederek, Türkiye'nin başta savunma sanayii olmak üzere kendi teknolojisini ürettiğine de işaret etti.

Bakan Işık, şunları söyledi:

"Bunun ne kadar önemli olduğunu son terör operasyonlarında net gördük. Eğer Göktürk uydusunu yerli imkanlarla yapmamış olsaydık, bugün Kandil'e yüzde 100'e yakın isabetle operasyonlar gerçekleştiremezdik. İnsansız hava araçlarımız başka bir ülkenin yazılımıyla uçsaydı, o görüntüler bize giderken muhtemelen PKK'ya da gidebilirdi. Bizim kendi akıllı, güdümlü mühimmatımızı kendimiz geliştirmeseydik başka bir ülkeden tedarik de zorlanabilirdik. Artık Türkiye her alanda kendine yeter olmayı birinci hedef, bu alanda da dost ve kardeş ülkelerle işbirliği içinde hem üretim ve sanayi hem de teknolojisini ve ihracatını arttırmayı ikinci hedef görüyor."

"Anadolu topraklarına ayak basan o iddianın partisiyiz"

Bakan Işık, içinden geçilen ekonomik ve jeopolitik süreç dolayısıyla Türkiye'nin çok güçlü bir hükümete ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, "Bu hükumetin kurulması için de şu anda AK Parti dışında hiçbir formül yok. Bunu son 3 ayda bizzat yaşayarak gördük. O zaman her birimizin gayretli çalışmasıyla tek parti olarak AK Parti'nin tekrar iktidara gelmesidir" diye konuştu.

Bugüne kadar herkesin büyük emekler verdiğini anlatan Işık, sözlerine şöyle devam etti:

"AK Parti'yi diğer partilerden farklı kılan özelliği de bir arkadaşımızın resmi görevdeyken çalışıp da o görevde olmadığında çalışmama ya da tersine çalışan bir anlayışta olmamasıdır.  Diğer siyasi partilerde bu çok yaygındır. Biz partimizde bugüne kadar bunu görmedik. Bundan sonra da görmeyiz. Çünkü biz bir idealin partisiyiz. Biz Sultan Alparslan'la Anadolu topraklarına ayak basan o iddianın partisiyiz. Bizden sonra da bu dava devam edecek. 1 Kasım seçimleri için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Bu seçimde daha çok birebir siyaset yapıyoruz. Daha çok nokta ziyaretleri yapıyoruz, insanlarımızla birebir temas içerisindeyiz. Elbette farklı çalışmalarımızda olacak ama ağırlığımız birebir siyaset."

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da AK Parti'nin 7 Haziran seçimlerinde Kocaeli'de 6 milletvekili çıkardığını anımsatarak, "HDP'nin bizden bir vekil almasına doğrusu üzüldüm. Türkiye'de bir tuğlanın üzerine bir tuğla koymuş değiller, ihanetten başka yaptıkları bir şey yok. Bunlar insanları kandırıyorlar, bizim insanımız da küsüyor 'işiniz düştü yapmadı' diyorlar, yapamadı demiyorlar da... Bizim insanımız da sandığa gitmiyor. AK Parti tabanından yüzde 5-6 sandığa gitmedi. Gitmedi de ne olacak zararı hepimize, bir geminin içerisindeyiz" diye konuştu.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement