Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Kocaeli'de - Son Dakika
Yerel

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Kocaeli'de

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Bu ülkenin gidişatını, güçlenmesini durdurmak isteyen o küresel bazı güç odaklarının taşeronluğunu kimlerin nasıl yaptığını çok iyi biliyoruz ama bütün bunlara da fırsat vermeyeceğimizi hepinizin bilmesini istiyoruz" dedi.

04.04.2015 13:24

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Bu ülkenin gidişatını, güçlenmesini durdurmak isteyen o küresel bazı güç odaklarının taşeronluğunu kimlerin nasıl yaptığını çok iyi biliyoruz ama bütün bunlara da fırsat vermeyeceğimizi hepinizin bilmesini istiyoruz" dedi.

Gebze Belediyesince Kent Meydanı'nda sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve esnafın katılımıyla düzenlenen kahvaltıda konuşan Işık, Türkiye'nin sıçrama yaptığı dönemlerde, birilerinin hemen ayaklarından tutup, aşağı çekmek için elinden geleni yaptığını söyledi.

"Son dönemde yaşanan olayları hepiniz görüyorsunuz" diyen Işık, "Bir adliyenin içine girip, savcıyı şehit etme cüretini gösteren hainlerle karşı karşıyayız. Biz bunları çok iyi biliyoruz. Nereden talimat alıyorlar, nereden emir alıyorlar, bu işleri niçin yapıyorlar, bunu gayet iyi biliyoruz" ifadesini kullandı.

Dün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İç Güvenlik Paketi'ni onayladığını, Resmi Gazete'de bugün itibarıyla yayımlanıp yürürlüğe gireceğini belirten Işık, artık hiç kimsenin "elime molotofkokteyli alıp sokağa çıkarsam, bana kimse dokunamaz" diyemeyeceğini vurguladı.

"Artık kimse yüzünü gözünü kapatıp, sokakları ateşe verme cüretini gösteremeyecek"

Işık, paketle çok ağır cezalar getirdiklerini kaydetti.

"Artık kimse yüzünü gözünü kapatıp, sokakları ateşe verme cüretini gösteremeyecek" diyen Işık, şunları ifade etti:

"Eğer böyle bir şeye kalkışırsa cezasını çok ağırlaştırdık. İnşallah böyle bir şey olmaz. Olursa da gereken cezayı en şiddetli şekilde görecek. ?Bu ülkenin gidişatını, güçlenmesini durdurmak isteyen o küresel bazı güç odaklarının taşeronluğunu kimlerin nasıl yaptığını çok iyi biliyoruz ama bütün bunlara da fırsat vermeyeceğimizi hepinizin bilmesini istiyoruz. Artık kimse yüzünü gözünü kapatıp, sokakları ateşe verme cüretini gösteremeyecek. Böyle bir şeye kalkışırsa, cezasını çok ağırlaştırdık. İnşallah böyle bir şey olmaz. Olursa da gereken cezayı en şiddetli şekilde görecek. Artık kimse, 'ortalığı karıştırırım, ondan sonra da çeker giderim' diye düşünemeyecek.

İç Güvenlik Paketi yürürlüğe girdi. Bundan sonra güvenlik noktasında kesinlikle çok daha dikkatli ve çok daha etkili dönem olacak."

Gerekli tedbirleri hayata geçirdiklerini, ülkenin birlik ve beraberliğinin çok önemli olduğunu vurgulayan Işık, "Bir taraftan kardeşliğimizi güçlendireceğiz, bir taraftan eksiklerimizi gidereceğiz, diğer taraftan da ülkenin bu kutlu yürüyüşüne devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Işık, daha sonra Gebze Belediyesinin "41 Genç, 41 Gelecek Projesi" kapsamında öğrencilere kitap hediye etti, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

Programa AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Kocaeli'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement