Bilipte 'Susmak' Moda Oldu! - Son Dakika
Güncel

Bilipte 'Susmak' Moda Oldu!

Bilipte \'Susmak\' Moda Oldu!

Şanlıurfa Valisi Urfa'da arsa spekülatörleri olduğunu söyledi ancak susmayı tercih etti.

26.03.2015 10:52

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, arsa fiyatlarının çok yüksek olduğunu söyledi ve "Kimse arsa üzerinden spekülasyona girmesin. Çünkü bildiğim şeyler var. Bu iş artık buraya kadar. Bir evin yüzde 80'i, 90'ı arsa değeri olamaz" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın görevden alınmasını isteyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e verdiği karşılıkta "Ankara'yı parsel parsel satmıştır. 8 Haziran'dan itibaren ömrüm vefa ederse bu konuyu konuşmak isterim." demişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Arınç ve Gökçek hakkında yapılan suç duyuruları sonrasında soruşturma başlattı. Arınç'ın 'görevi kötüye kullanma' ve 'suçu gizleme' suçlarını işlediği iddia ediliyor. Gökçek'in ise 'zimmet' ve 'görevi kötüye kullanma' suçunu işlediği öne sürülüyor. Arınç'ın açıklamasına bir benzeri de Vali İzzettin Küçük'ten geldi. Küçük, "Kimse arsa üzerinden, bundan sonrası için söylüyorum, spekülasyona girmesin bence. Çünkü bildiğim şeyler var." dedi.

PROTOKOL FUARDAYDI

Bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Yapı İnşaat ve Dekorasyon Fuarına katılan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, arsa fiyatlarının Urfa'da çok yüksek olduğunu söyledi. Hiç kimsenin arsa fiyatları üzerinden spekülasyona girmemesi gerektiği uyarısını yapan Vali Küçük, bir evin yüzde 80-90'nın arsa değeri olarak kabul edilmesinin mümkün olmadığını dile getirdi. Eski hal pazarı yerinde açılışı yapılan fuara, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'ün yanı sıra Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet İnan, ilçe belediye başkanları, daire amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.

SADE: GAP MERKEZİNE YAKIŞIR FUAR GEREKLİ

4 bin metrekare kapalı alanla başladıkları fuar alanını bu yıl 10 bin kapalı metrekarelik alana çıkardıklarını kaydeden Tüm Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Şanlıurfa Şube Başkanı Sadık Sade, bu yılki fuarı daha nitelikli bir hale kavuşturduklarını söyledi. Sürekli fuar alanı sıkıntısını gündeme getirmek istemediklerini belirten Sade, "Her türlü fiziksel imkansızlıklara rağmen ve fuar düzenleyecek düzgün bir mekanımız yok iken böyle bir organizasyona girişmenin ne kadar zor olduğunu sizlerin taktirine bırakıyoruz. Biz elimizi taşın altına değil, bedenimizi koyduk ve bu yıl 3'üncüsünü düzenledik. Şimdi yöneticilerimizin GAP'ın merkezi diye övündüğümüz Şanlıurfa'ya yakışır bir fuar alanını bir an önce gerçekleştirmek için kolları sıvamanın zamanı gelmiştir. Fuarlar sadece ürünlerin teşhir edildiği, satıldığı bir alan değildir. Düzenlediği ilin ekonomisine ciddi katkılar sunan, katma değeri çok büyük organizasyonlardır. Fuarlar düzenlediği ilin turizm potansiyelini arttıran unsurlardan biridir. Örneğin bu fuar süresince Şanlıurfa'daki otellerde boş yer bulunmamaktadır" diye konuştu.

İNAN: GEREKLİ GİRİŞİMLER BAŞLADI

Daha sonra kürsüye gelen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet İnan da emeği geçenlere teşekkür etti. Fuar alanıyla ilgili büyükşehir belediyesinin bir çalışma içerisinde olduğunu kaydeden İnan, "Urfa uluslararası planda mükemmel olabilecek, büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyelerimizle birlikte Urfa'mıza yakışan, bu marka şehre yakışan bir büyük fuar alanının hesapları, fizibilitesi ve çalışmaları içerisinde olduğumuz müjdesini öncelikle sizlere vermeyi düşünüyorum. Büyük bir fuar alanın yapımı konusunda gerekli girişimler başlamıştır" dedi.

KÜÇÜK: BİRİNCİ MESELE KONUT

Urfa'nın çok hızlı bir değişim ve dönüşüm içinde olduğunu kaydeden Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük de, "İnşallah bu seneden itibaren sene sonunda olur, gelecek sene olur ama herhalde TÜMSİAD'ın 4'üncü fuarı yeni binamızda yapılır. Bugün gazetelerde okudum. Şubat ayında konut satışları yüzde 15 artmış. Bakın bu önemli bir rakam. Şubat'ta yüzde 15 artmışsa Mart'ta daha fazla artacaktır ama Haziran'dan itibaren çok daha fazla artacaktır. Birinci mesele bu. İkincisi, Şanlıurfa çok genç bir nüfusa sahip bir şehir. Yaklaşık nüfusumuzun yüzde 50'si 19-20 yaş altında. Yani evlenecek durumda. Urfa'da yuva kuracak insan sayısı çok fazla. Üçüncüsü, hala kırsaldan merkeze geçecek çok nüfusumuz var. Nüfusumuzun yarıya yakını kırsalda yaşıyor. Yani bir Gaziantep gibi nüfusunun yüzde 80'ini şehir merkezinde yaşamıyor. Yani şehir merkezinde yapılacak çok konut var. Bunların hepsinin manası şu: Belki, Türkiye'de konut ihtiyacının en fazla olduğu il burası olacak. En önemlisi şu, belediyelerimiz çok önemli planlama yapacak. İnşallah bunun da çalışmasını yapıyorlar" dedi.

'BİLDİĞİM ŞEYLER VAR'

Arsa spekülasyonlarına veryansın eden Vali Küçük, arsa fiyatlarının çok yüksek olduğunu dile getirdi. Vali Küçük, "Evin çok iyi, şehir iyi olmadıktan sonra ben o evi ne yapayım. Birinci mesele bu. İkinci mesele, bu arsa fiyatları yüksek. Benim inancım büyükşehir belediyemizin çalışmaları sayesinde ve Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) girmesiyle arsa fiyatları düşecektir. Bu çok önemli bir nokta. Kimse arsa üzerinden, bundan sonrası için söylüyorum, spekülasyona girmesin bence. Çünkü bildiğim şeyler var. Bu iş artık buraya kadar. Bir evin yüzde 80'i, 90'ı arsa değeri olamaz, yüzde 70'i arsa olamaz. Şanlıurfa koskocaman bir şehir. Gelişmek için çok arazi var. Belediyemizin de bu hususta yaptığı çalışmalar var. Herkes bence ona göre pozisyon almalı. Arsayı, 'Efendim bir sene önce alayım, iki katı artar' artık bu yok. Benim kanaatimce böyle olmayacak." diye konuştu.

'BENİM DE MÜTEAHHİTLERDEN DİLEĞİM VAR'

Evlerin daha itinalı inşa edilmesini de isteyen Küçük, "Müteahhitlerimiz bizden bir şeyler diliyor. Müteahhitlerden benim de bir dileğim var. Bir eser yapıyorsunuz. 100 yıl ayakta kalacak. Lütfen o eser güzel olsun. Estetik olsun. Buna değer verin. 50 yıl geçse de sizin çocuğunuz 'bu binayı benim babam yaptı' desin. Ev güzel olacak. Şekliyle, mimarisiyle, estetiğiyle ve rengiyle. Dünya da 12 milyon renk var. Sadece renk seçmek bile çok özel bir iştir" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından fuara katkıda bulunanlara plaket verildikten sonra; Vali Küçük ve beraberindekiler fuarın açılış kurdelesini kesti. Açılışın ardından protokol üyeleri fuardaki standları gezerek tanıtılan ürünler hakkında firma yetkililerinden bilgi aldı.

Yapı İnşaat ve Dekorasyon Fuarı, cumartesi gününe kadar açık olacak.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Bilipte 'Susmak' Moda Oldu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement