Binali Yıldırım: Gören Der Ki HDP İktidara Geliyor - Son Dakika
Güncel

Binali Yıldırım: Gören Der Ki HDP İktidara Geliyor

Binali Yıldırım: Gören Der Ki HDP İktidara Geliyor

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binali Yıldırım, "Dünya nefesini tutmuş 'HDP ne kadar oy alacak, baraj altında kalacak mı kalmayacak mı?' Gören der ki iktidara geliyor" dedi.

03.06.2015 18:10  Güncelleme: 20:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binali Yıldırım, "Sanki seçime iki parti giriyor. HDP ve AK Parti. Dünya nefesini tutmuş 'HDP ne kadar oy alacak, baraj altında kalacak mı kalmayacak mı?' Gören de der ki iktidara geliyor" dedi.

YILDIRIM MÜSİAD İZMİR ŞUBESİ'NİN KONUĞU OLDU

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği İzmir Şubesi'nin konuğu oldu. Dernek binasında işadamları ile buluşan Yıldırım'a, AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli de eşlik etti. MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü'nün Türkiye'yi Avrupa'da otomobil sporlarında temsil ettiğinden dolayı toplantıya katılamadığını ileten MÜSİAD İzmir Şube Başkan Yardımcısı Galip Atar, Türkiye'nin otomobil sporlarında 7'inci sıradan 2'inci sıraya yükseldiğini ifade etti.

"EN ÜCRA KÖŞELERDE YOL YAPTIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Binali Yıldırım'a, İzmir'e verdiği katkılardan dolayı teşekkür eden MÜSİAD İzmir Şubesi Başkan Yardımcısı Galip Atar da şunları söyledi: "MÜSİAD İzmir olarak 210 üyemiz var, 16 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. Türkiye MÜSİAD üyeleri içinde ilk üçteyiz. İzmir gibi hem çok güzel hem bazı konularda zor bir bölgemizde çok hızlı büyüme yaşadık. Bunun adına üyelerimizi tebrik ediyorum. Eğitimi sonuna kadar tamamlamış olan biriyim ama aynı zamanda küçüklüğümden beri babamın yanında çalışarak bir şekilde iş hayatının içinde oldum. Çocukken çok fazla kazalara şahit oldum, ölümlere şahit olurdum. Bu anlamda artık bunlar azaldı. En ücra köşelerde bile yol yaptığınız için size teşekkür ediyorum."

"BUNLAR BİZİ MUTLU EDİYOR"

MÜSİAD'ın diğer sivil toplum örgütlerine göre daha güçlü bir örgüt olduğunu ifade eden Binali Yıldırım, MÜSİAD'ın hızlı büyüdüğüne ve dinamik yapısına dikkat çekti.

Gerek yurt dışında gerek yurt içinde büyük çaplı organizasyonlar gerçekleştirdiklerini söyleyen Binali Yıldırım, "MÜSİAD'ın organizasyonları asırlık kuruluşların organizasyonlarından çok daha ilgi çekiyor. Gürültüsü yaptığı iş kadar çıkmıyor. Hem istihdam açısından, hem ekonomiye katkı bakımından güzel işler yapıyor. Son yıllarda yeni atılımlarınızı gördük ve bunlar da bizi mutlu ediyor. Arkadaşımız Nail Opak da yeni bir heyecan ve bakış açısı getirdi. İzmir'de MÜSİAD Türkiye ortalaması üzerinde büyüyor. Büyük hedef ve hizmetler size yakışır. Eminim ki birkaç yıl içinde İzmir en gözde iş aleminin temsilcisi olacak bir konuma gelirsiniz. Bundan hiç tereddüdüm yok" dedi.

"İSTİKRANIN BİRÇOK FAYDASI VAR"

İş adamlarına sanayinin istikrarla doğru orantılı olduğunu belirten Yıldırım, güçlü siyasi irade varsa iş dünyasının geleceğe yönelik hedeflerini daha rahat bir şekilde yapabileceğini kaydetti. Siyasi istikrarın bu nedenle sürmesi gerektiğine işaret eden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "İstikrarın birçok faydası var. En büyük faydası yatırımların hız kesmemesi. İstikrarsızlık portföy yatırımını, istikrar ise uzun vadeli gerçek yatırımı teşvik eder. Kalıcı olan odur. Portföy yatırımlar günlük ihtiyacı karşılamak için başvurduğumuz ihtiyaçtır. Türkiye istikrarı uzun yıllar sonra elde etti. Yerinde saydı. Hatta 2001 krizi dünyada kriz olmadığı halde Türkiye'nin dibe vurduğu dönem. O dönemi asla aklımız ve hayalimizden geçirmiyoruz. Öyle bir dönemde ülkemizi asla görmek istemiyoruz."

"10 SEÇİM İÇİNDE EN SAKİN GEÇEN SEÇİM BU"

Dört gün sonra seçime gidileceğini ve AK Parti'nin 10'uncu kez seçime gireceğini hatırlatan Binali Yıldırım, "10 seçim içinde en sakin geçen seçim bu. Bu sakinliği bazıları yorumlayamıyor. 'Niye bu kadar sakin? Acaba bir şey mi oluyor?' diye. Ben sakinliğin sebebini iyi biliyorum. İnsanların kafası net, boşunuza 'çenenizi yormayın' diyor. Millet kazanımlarını bir çırpıda yok etmeyi düşünmüyor" diye konuştu.

MUHALEFETİN SEÇİM VAATLERİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Seçim vaatlerini de eleştiren Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: "Bu millet 2001'de ne yaşadığını biliyor. Bir gecede döviz ikiye katlamış, 26 banka bir gecede iflas etmiş, 50 milyar doları sildik mecliste kanun çıkartarak. O dönem koalisyon hükümeti niye 5 sene devam edemedi. Memura emekliye para veremeyeceklerdi. Memura, emekliye para vermeyen ayakta duramaz. Bunu gördüler ve seçim kararı aldılar. O günün sorumluları şimdi tekrar piyasaya çıktı"

"GÖREN DE DER Kİ HDP İKTİDARA GELİYOR"

7 Haziran seçimlerine sanki iki parti giriyor gibi hava yaratıldığını aktaran Binali Yıldırım, "Bu günlerde kampanyalarda bir şey öne çıkıyor. Sanki seçime iki parti giriyor. HDP ve AK Parti. Dünya nefesini tutmuş 'HDP baraj altında kalacak mı kalmayacak mı?' Gören de der ki iktidara geliyor. Bu acayip değil mi? Ana muhalefet ve MHP diyor ki, 'Bizim AK Parti'yi indirme şansımız yok HDP'yi yükseltelim, AK Parti aşağıya insin.' Bu stratejiyi izliyorlar. Yani onların peşine takılmış vaziyetteler. Daha dün birbirlerinin gözlerini oyanlar MHP ve HDP bugün birbirlerinin gözüne sürme çeker hale geldi. 'Koalisyon bile yapabiliriz' diyor. Bütün bunları vatandaş ibretle izliyor. Eminim ki pazar günü sandığa gittiğinde vatandaş her şeyi hesap edecek ve oyunu ona göre kullanacak" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Binali Yıldırım: Gören Der Ki HDP İktidara Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Almanya Mardin: Banalität yildirim sende hdp oy ver 21 3 Yanıtla
  • fff: HDP geliyor cin ali saltanatiniz. Bitiyor abinede şöyle artik beyaz cay yok rize çayına devam 9 5 Yanıtla
  • buca: oylar dmirtaşa 7 1 Yanıtla
  • SEN KENDİNİ NE SANIYORSUN BURNU HAVDA KARGALAR: İKTİDARA GELİYOR TABİ BEĞENEMEDİNMİ SİSİN GİBİ HIRSILAR İKTİDARDA OLURSA HDPNİN HAKI VAR ZATEN UTANMIYORMUSUN YA 0 0 Yanıtla
  • selo: nasıl siyasetçisiniz tüm dünya şaşıyor bir partiden bu kadar korkulurmu nafile geliyor 0 0 Yanıtla

Advertisement