Bingöl'de Gazze ile Dayanışma Gecesi Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Bingöl'de Gazze ile Dayanışma Gecesi Düzenlendi

Bingöl\'de Gazze ile Dayanışma Gecesi Düzenlendi

Bingöl'de, bazı sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde İsrail'in saldırıları altında bulunan Gazze ile dayanışma gecesi düzenlendi.

25.07.2014 11:13  Güncelleme: 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl'de, bazı sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde İsrail'in saldırıları altında bulunan Gazze ile dayanışma gecesi düzenlendi. İlahiler eşliğinde Filistin'e duaların edildiği gecede, satılan kitap,dergi ve bardaklardan elde edilen gelirin Gazze'ye gönderileceği belirtildi.

Sağlık Ocağı arkasındaki boş alanda dün gece Bilgi ve Düşünce Derneği öncülüğünde teravih namazından sonra toplanan yüzlerce kişi Gazze ile dayanışma gecesi düzenledi. Gazze'de yaşanan zulme dikkat çekmek ve İsrail'i lanetlemek için düzenlenen gecede, Bilgi ve Düşünce Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz bir konuşma yaptı. Yılmaz, Gazze'de yaşanan zulme dikkat çekerek, "Müminlere yapılan eziyetleri izleyenler kahrolsun. O müminler, sırf aziz ve hamid olan Allah'a, yerleri ve göklerin mülkü olan Allah'a iman ediyorlar diye zulüm görüyorlar. Oysa Allah her şeyi görmektedir ve her şeyi bilmektedir. Bizim çoğrafyamız kardeştir, Mekke Buhara'nın kardeşidir, Fas, Türkiye'nin kardeşidir, Libya Türkistan'ın kardeşidir, Arakan, Cezayir'in kardeşidir, Mekke Bingöl'ün kardeşidir, Gazze Bingöl'ün kardeşidir"dedi.

Yılmaz'ın konuşmasın ardından ilahi grubu sahne aldı. Alana toplanan yüzlerce vatandaş ilahi eşliğinde Filistinli Müslümanlar için dua etti. Etkinlikte, kitap, dergi ve kupa bardaklardan oluşan eşyalar satıldı. Satışlardan elde edilen gelirin, Gazzeli Müslümanlara gönderileceği belirtildi. - Bingöl

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bingöl'de Gazze ile Dayanışma Gecesi Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement