Binlerce Kişi "Barış" Diye Haykırdı - Son Dakika
Güncel

Binlerce Kişi "Barış" Diye Haykırdı

Anadolu Kadın Hareketi'nin başını çektiği sivil toplum kuruluşlarının Ankara'da düzenlediği "Dünya Barış Günü Etkinliği"ne binlerce kişi katıldı.

02.09.2014 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Kadın Hareketi'nin başını çektiği sivil toplum kuruluşlarının Ankara'da düzenlediği "Dünya Barış Günü Etkinliği"ne binlerce kişi katıldı. Ortadoğu ülkelerinden de katılımın olduğu etkinlikte barış mesajları verildi, halaylar çekildi, rengârenk görüntüler yaşandı.

1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle düzenlenen "Ateş çemberindeki Ortadoğu, savaşı ancak kadın vicdanı önleyebilir" temalı uluslar arası organizasyon çok büyük ilgi gördü. Yerli ve yabancı çok sayıda sivil toplum örgütünün katılımıyla gerçekleşen etkinliğin panel bölümünde, çarpıcı mesajlar verildi.

Etkinliğe ev sahipliği yapan Anadolu Kadın Hareketi Lideri Birsen Temir, kadınları dünyada meydana gelen haksızlıklara karşı ortak mücadele etmeye çağırdı. Dünyada barışın ancak kadınların güç birliğiyle olacağına işaret eden Temir, "Erkek egemen toplum, savaş çığırtkanlığı yaparken, savaşın esas mağduriyetini kadınlar ve çocuklar yaşamaktadır" dedi. CHP Ankara İl Başkan Yardımcısı ve CHP Parti Meclisi Üyesi Adayı Birsen Temir'in konuşması katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı.

-"GAZZE'DEKİ KATLİAMA DÜNYA SEYİRCİ"-

Panel için Filistin'den gelen bir katılımcı da etkinlikteki konuşmasında bölgede yaşanan drama dikkat çekti. Filistinli aktivist, Gazze'de insanlar katledilirken, tüm dünyanın buna seyirci kaldığını söyledi. Panele Suriye'den katılan konuşmacı da emperyalist ülkelerin Suriye'den elini çekmesini isteyerek, "Bizim iktidarla, devletimizle sorumuz yok. Suriye'de dışarıdan yönlendirilen bir savaş var. Ve biz bu oyunun bitmesini, barışın tesis edilmesini istiyoruz" dedi.

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ve ünlü modacı Barbaros Şansal'ın da aralarında bulunduğu diğer konuşmacı konuklar da dünyaya ve Türkiye'ye barış mesajları verdiler. Başarılı sanatçılar Pınar Sağ, Gülseren Kılıç ve Sebahat Aslan'ın konserleriyle renklenen etkinlikte halaylar çekildi, türküler söylendi. Binlerce kişi, dileklerini yazdıkları kâğıtlarla barış köprüsü oluştururken, etkinlik gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Binlerce Kişi 'Barış' Diye Haykırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement