Birecik Barajı'nın İsim Değişikliğine Tepki - Son Dakika
Güncel

Birecik Barajı'nın İsim Değişikliğine Tepki

Birecik Barajı\'nın İsim Değişikliğine Tepki

Atatürk, Karakaya ve Kaban'dan sonra Türkiye'nin işletmedeki dördüncü büyük Barajı olan Birecik Barajı'nın adının Birecik-Nizip Barajı olarak değiştirilmek istenmesi tepkiye neden oldu.

01.12.2016 11:37  Güncelleme: 11:38

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesi Belediye Başkanı Av. M. Faruk Pınarbaşı, beraberindeki Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba ve AK Parti Birecik İlçe Başkanı Müslüm Kaynarpınar ile Enerji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Abdullah Tancan'ı ziyaret etti.

Pınarbaşı, konuğu oldukları Müsteşar Yardımcısı Abdullah Tancan'a, Birecik Barajı'nın adının Birecik- Nizip Barajı olarak değiştirilmek istenmesinin doğru olmadığını gerekçeleri ile anlatarak, Şanılurfa ve Birecik halkının da bunu kabullenemeyeceğini belirtti.

Başkan Pınarbaşı,ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, Birecik Barajı adının ilçenin marka değerlerinden olduğunu ifade ederek, "Kelaynak kuşumuza, fıstığımıza, kalemize ve daha bir çok değerlerimize nasıl sahip çıkıyorsak ilçemizin adını taşıyan Birecik Barajı'na da sahip çıkarız" dedi.

Birecik Barajı'nın ilçe merkezine 8 kilometre mesafede olduğunu belirten Başkan Pınarbaşı, "Barajın logosunda da ilçemizin sembolü Kelaynak kuşumuz vardır. Birecik Barajı'nın adı ilçemizle özdeşleşmiştir. Bu adın değiştirilmesine karşı Birecik ve Şanlıurfa kamuoyu olarak karşısında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Pınarbaşı, 1985-2000 yılları arasında yap-işlet-devret modeli ile inşa edilen, 3 Ekim 2016 tarihinde ise kamu kuruluşu EÜAŞ'ye (Elektrik Üretim A.Ş) devredilen Birecik Barajı'nın, yıllık 2,5 milyar kWh elektrik enerjisi üretim kapasitesi ile Atatürk, Karakaya ve Keban'dan sonra Türkiye'nin işletmedeki dördüncü büyük hidroelektrik santrali olduğunu hatırlattı.

Pınarbaşı, konunun takipçisi olacaklarını, bölge bakanı ve milletvekillerinin de bu konunun arkasında duracaklarına inandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Birecik Barajı'nın İsim Değişikliğine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement