Biri Engelli Üç Kızıyla Hayata Tutundu - Son Dakika
Güncel

Biri Engelli Üç Kızıyla Hayata Tutundu

Eşinden boşanan ve üç kızından birisi kızamık mikrobunun yol açtığı beyin hastalığı nedeniyle engelli olan Gültekin Güzel, vakıftan aldığı hasta bakım ve kira aylığını biriktirerek çocuklarına bir ev aldı.

01.10.2016 21:34

ORHAN ONUR GEMİCİ - Eşinden boşanan ve üç kızından birisi kızamık mikrobunun yol açtığı beyin hastalığı nedeniyle engelli olan Gültekin Güzel, vakıftan aldığı hasta bakım ve kira aylığını biriktirerek çocuklarına bir ev aldı. Güzel, aynı zamanda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanan kızını da okutmaya çalışıyor.

Eşinden boşanan ve en büyük kızı engelli olan Gültekin Güzel, hayata küsmeyerek zorlu yaşam mücadelesini sürdürüyor.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Güzel, 2006 yılında eşinden boşandığını belirterek, 2007 yılında kızamık mikrobunun yol açtığı bir beyin hastalığı nedeniyle en büyük kızı 19 yaşındaki Nazmiye'nin engelli hale geldiğini anlattı.

"Bir bavul ve 3 çocuk kaldık"

Nazmiye'nin bir gün okuldan eve geldikten sonra bir anda yere düştüğünü aktaran Güzel, şunları aktardı:

"Biz annemlerin yanında köyde duruyorduk. Orada taşımalı eğitimle ilkokula gidiyordu. Nazmiye bir gün okuldan geldi, düştü. Kırşehir'e hastaneye götürdüm, 'beyninde sıkıntı var' dediler. Kayseri'ye gittik. 'Hacettepe'ye götürmek istiyorum' diyerek Kayseri'den Ankara'ya naklettirdim. Antalya'da yaşayan babasını 'çocuğun durumu iyi değil' diyerek çağırdım. Boşanalı 1 yıl olmuştu. Sabah kalktık, ben hastanede kaldı zannediyorum. Aradım nerede olduğunu sordum. 'İkiniz de geberin, hiç umurumda değil' dedi, bıraktı, gitti. Hastaneden çıktık, köydeki iki kızım da geldi, bir bavul ve 3 çocuk kaldık."

Hastaneden çıktıktan sonra aradığı ağabeyinin çocukları götürüp babaannesine vermesini söylediğini kaydeden Güzel, kendisine ve çocuklarına babasının da sahip çıkmadığını, bunun üzerine ablasında kalmaya başladıklarını söyledi.

Kızı Nazmiye'nin yurt dışından 3 ayda bir gelen ilaçlarını almak için yeterli paraları olmadığını belirten Güzel, Keçiören Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gelerek, ilaç konusunda yardım talebinde bulunduğunu anlattı.

Güzel, vakfın yardımlarından faydalanabilmeleri için Keçiören'de ikamet ediyor olmasının şart koşulması üzerine eniştesinin de yardımlarıyla Keçiören'de bir gecekondu kiraladıklarını söyledi. Muhtardan aldığı ikametgah belgesi ile yeniden vakfa giden Güzel, daha sonra ilaçları almaya başladığını dile getirdi.

"540 lirayla ev alacağım diye ortaya çıktım, bir cesaret"

Güzel, şunları kaydetti:

"Engelli kızım Nazmiye'ye devlet 2007 yılında bakım parası başlattı. Nazmiye'ye bağlanan bakım parasını hiç kullanmadım. Sağdan, soldan denk geldi, vakıftan aldık, bilenler, duyanlar getirdi, onlarla idare ettim. Küçük, iki göz müstakil evde oturduk 4 yıl. O parayı biriktirdim. Para 18-20 bin liraya yaklaştı. 'Hiç güvencemiz yok, çocuklarıma ev alacağım. Bana bir şey olursa en azından açıkta kalmazlar' dedim. Direkt bankaya gittim. Biraz para biriktirdiğimi, kredi alma durumumu sordum. 'Bu maaş olarak gözükmüyor, çocuğuna bir şey olduğunda direkt iptal. Güvencen yok, hiç alamazsın kredi' dediler. Küçük kardeşimi ikna ettim. Ona 'tapu sende dursun, borcu ben ödeyeyim' dedim. Bu arada ben 540 lira alıyorum. Yani '540 lirayla ev alacağım' diye ortaya çıktım, bir cesaret. Bir de vakıftan 250 lira kira yardımı alıyorduk. Onun 150'sini kiraya veriyorum. 50 lirayla faturaları ödüyorum. Evi çeviriyordum, Allah bir şekilde yardım ediyordu."

Yaşadıkları zorluklara rağmen kızlarının başarılı öğrenciler olduğunu ifade eden Güzel, kendisinin sadece bir yıl okuduğunu belirterek, "Okuyun, yoksa bu şekil kalırsınız. Bak, hiç elimden bir şey gelmiyor' dedim. Bir işe giremedim. O zaman kendime güvenim yoktu. 'Okuyun kimseye muhtaç olmayın' dedim. Onlar da çok şükür iki elleriyle sarıldı. Üniversiteye giden çocuğum var şükürler olsun. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesini kazandı bu yıl. Diğer kızım da liseye gidiyor." diye konuştu.

Evin kalan borcunu hayırsever ödedi

Gültekin Güzel, kardeşi üzerinden kredi çekerek, hayalini kurduğu apartman dairesindeki evine kavuştuğunu söyledi.

Eşiyle sorun yaşayan kardeşinin tapuyu vermekte biraz zorluk çıkarttığını ve durumu Keçiören Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Fuat Akarsu'ya anlattığını kaydeden Güzel, "Biz her karne aldığımızda Fuat Bey'i ziyarete gideriz. Gittiğimizde 'Borcun ne kadar kaldı?' dedi. '5 bin lira, 7-8 ayım falan kaldı' dedim. 'Borç kapanınca tapuyu alabiliyor muyuz?' dedi. 'Alırız' dedim. 'Tamam, o da benim kızlara karne hediyem olsun. Bir tane hayırsever var. O sordu, ben de seni söyledim. Adam eşiyle ziyarete gelecek' dedi. Geldiler, gördüler evi, bizi. Sonra gittiler, işte para işini hallettiler." dedi.

Güzel, doktorların 2-3 ay ömür biçtiği ancak hala hayatta olan kızı Nazmiye'nin tedavisi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istedi.

Biri Engelli Üç Kızıyla Hayata Tutundu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Biri Engelli Üç Kızıyla Hayata Tutundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement