Bismil-Savur Karayolu'na Tuzaklanan Bomba İmha Edildi - Son Dakika
Güncel

Bismil-Savur Karayolu'na Tuzaklanan Bomba İmha Edildi

Bismil-Savur Karayolu\'na Tuzaklanan Bomba İmha Edildi

Diyarbakır'ın Bismil ile Mardin'in Savur İlçesi arasındaki karayolunda PKK'lılar tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcı, imha edildi.

20.06.2016 10:02  Güncelleme: 11:03

Diyarbakır'ın Bismil ile Mardin'in Savur İlçesi arasındaki karayolunda PKK'lılar tarafından tuzaklanan ve 300 kilo amonyum nitrat, 6 mutfak tüpü ile güçlendirilen el yapımı patlayıcı, askerlerin yaptığı yol kontrolleri sırasında bulunarak imha edildi.

KONTROLLER SIRASINDA BULUNDU

Halkın sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmalarını sağlamak amacıyla, güvenlik güçlerinin Bismil-Savur Karayolu'nda yaptığı patlayıcı madde arama ve kontrolleri sırasında, Aralık Mahallesi yakınlarında PKK'lıların yola tuzakladığı el yapımı patlayıcı bulundu.

"VATANDAŞLARIMIZ ETKİLENMEKTEDİR"

İmha edilen patlayıcı ile ilgili Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Diyarbakır ili sınırları içinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütünün son zamanlarda yapmış oldukları terör eylemleri neticesinde vatandaşlarımızın, ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmalarını olumsuz etkilenmektedir.

"HER TÜRLÜ TEDBİR ALINMAKTADIR"

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından; öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, vatandaşlarımızın her türlü terör eylemlerinden korunması, seyahat etme haklarını rahatlıkla kullanması, güvenlik güçlerine yapılacak olası eylem ve saldırıları önlemek maksadıyla her türlü tedbir alınmaktdır.

Bismil-Savur Karayolu'na Tuzaklanan Bomba İmha Edildi

'300 KİLOGRAM AMONYUM NİTRAT'

Bu tedbirler kapsamında icra edilen mayın ve el yapımı patlayıcı araması esnasında; Bismil-Savur karayolu üzerinde bulunan Aralık Mahallesi mevkiinde yapılan kontrolde yol kenarında menfez içerisine yerleştirilmiş vaziyette; menfezin içerisinden menfez dışına kadar yaklaşık 50 metre kablo düzenekli 6 adet 12 kilogramlık mutfak tüpü, toplam 16 adet birleştirilmiş pil bloğu, 1 adet uzaktan ateşleme amacı ile kullanılacak telsiz, 1 adet muhtemel 'TOL' serisi devre kartı, toplerin içerisinde 300 kilogram amonyum nitrat ile hazırlanmış aktif halde el yapımı patlayıcı düzeneği tespit edilmiştir.

Bismil-Savur Karayolu'na Tuzaklanan Bomba İmha Edildi

"EMNİYETLİ ŞEKİLDE İMHA EDİLDİ"

El yapımı patlayıcı düzeneği yola zarar vermemek, vatandaşların ulaşımına engel olmamak amacıyla patlayıcı madde imha timi tarafından emniyetli bir şekilde yerinden alınarak boş bir arazide patlatılarak, imha edilmiş, patalma sonrası herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır.

Bismil-Savur Karayolu'na Tuzaklanan Bomba İmha Edildi

"KARARLILIKLA DEVAM EDİLECEKTİR"

Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyahat özgürlüğünü rahatlıkla kullanabilmesini sağlamak amacıyla teröristle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere artan bir azim ve kararlıkla devam edilecektir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bismil-Savur Karayolu'na Tuzaklanan Bomba İmha Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement