BKM, NÇM Oldu… - Son Dakika
Yerel

BKM, NÇM Oldu…

BKM, NÇM Oldu…

Bahar Kültür Merkezi, 13 yıldan sonra isim değişikliğine gidip, Hozan Mizgîn'in adını alarak Navenda Çanda Mizgîn (NÇM) oldu.

18.09.2014 15:13

Batman'da 2001 yılından bu yana MKM bünyesinde çalışmalarını yürüten, kültürel ve sanatsal çalışmalara imza atan Bahar Kültür Merkezi, 13 yıldan sonra isim değişikliğine gidip, Hozan Mizgîn'in adını alarak Navenda Çanda Mizgîn (NÇM) oldu.

Yeni döneme hazırlanan merkezin yöneticisi Ramazan İlten, amaçlarının Hozan Mizgîn'in doğduğu ve büyüdüğü şehir olan Batman'da ismini yaşatmak kadar her bir kursiyerlerinin birer Mizgîn olmasını hedeflediklerini söyledi.

Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) bünyesinde Batman'da 2001 yılından bu yana çalışmalarını yürüten Bahar Kültür Merkezi, 13 yıl boyunca birçok başarılı kültürel ve sanatsal çalışmalara imza attıktan sonra isim değişikliğine gitti. 1 1 Mayıs 1992 tarihinde Bitlis'in Tatvan ilçesinde katledilen PKK'li sanatçı Gurbet Aydın'ın (Hozan Mizgîn) ismini alan merkez, bundan sonra çalışmalarına Navenda Çanda Mizgîn (NÇM) adı altında devam edecek. Batman Dörtyol mevkide bulunan merkezin alınan karar ile birlikte eski tabelası da sökülerek yerine yenisi adıldı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel BKM, NÇM Oldu… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement