Bodrum Kapılar Kapanmadan Kaçmak İçin Sahile Akın Ettiler 2- - Son Dakika
Güncel

Bodrum Kapılar Kapanmadan Kaçmak İçin Sahile Akın Ettiler 2-

Bodrum Kapılar Kapanmadan Kaçmak İçin Sahile Akın Ettiler 2-

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, sahil güvenlik ve polis ekipleri, bugün sabah saatlerine kadar toplam 140 kaçak göçmenin, yasa dışı yollardan Yunan adalarına gitmek için yapacağı ölüm yolculuğunu önledi.

15.09.2015 14:56

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, sahil güvenlik ve polis ekipleri, bugün sabah saatlerine kadar toplam 140 kaçak göçmenin, yasa dışı yollardan Yunan adalarına gitmek için yapacağı ölüm yolculuğunu önledi.

Almanya'nın göçmenlere yönelik kapılarını kapatacağı ve birçok Avrupa ülkesinin yeni tedbirler alacağını açıklamasının ardından Bodrum'da bu gece yarısı sabaha kadar hareketlilik yaşandı. Yabancı uyruklu kaçak göçmenler, bir an evvel Yunan adalarına geçebilmek için Bodrum sahillerine akın etti. Bodrum'un Akyarlar ve Turgutreis sahillerinden bugün saat 02.00 ile 04.00 saatleri arasında 10'ar kişilik gruplar halinde 3 ayrı lastik botla Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'na geçmek isteyen kaçak göçmenler zor anlar yaşadı. Pakistan, Afganistan, Kenya ve Myanmar uyruklu kaçak göçmenler, açık denizde botları su alınca batma tehlikesi geçirdi. Devriye görevi yapan sahil güvenlik botları kaçak göçmenleri farkedip, yardıma gitti. Ancak, kaçak göçmenlerden bazıları kürek çekerek kaçmayı sürdürdü. Bunun üzerine sahil güvenlik ekipleri önlerini keserek gitmelerine izin vermedi. İkna olan kaçak göçmenler, sahil güvenlik botuna alınarak, kurtarıldı. Aynı saatlerde Turgutreis Mahallesi açıklarında da lastik botla denize açılılan 40 kaçak göçmen sahil güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Her iki olayda yakalanan toplam 70 kaçak göçmen Bodrum Limanı'na getirildi.

BOTUN MOTORU GELMEYİNCE YAKALANDILAR

Bitez Mahallesi, Kabakum Mevkisi'nde, 9 metrelik lastik botla İstanköy (Kos) Adası'na geçmeye hazırlanan 70 Suriyeli kaçak göçmen, polis tarafından yakalandı. Bota ise el konuldu. Kaçakların, Bodrum ilçe merkezine dönmeleri sağlandı. Kaçak göçmenler arasındaki Suriye'nin Halep şehrinden geldiğini belirten Sakki Hani (43) "4 kişilik ailem için organizatöre bot temini için 2 bin dolar para verdik. Burada toplanmamız gerektiğini ve botu ile motoru getireceğini söyledi. Botu getirdi, ancak motoru getirmedi. Ayrıca 40 kişi binmek üzere anlaştığımız botu 70 kişiyi satarak para toplamış. Yunan adasına geçemediğimize mi paraları kaptırdığımıza mı yanalım? Ne olursa olsun şansımızı bir kez daha deneyeceğiz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum Kapılar Kapanmadan Kaçmak İçin Sahile Akın Ettiler 2- - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement