Bosna Hersek'teki Sel Felaketi - Son Dakika
Güncel

Bosna Hersek'teki Sel Felaketi

Marmara Belediyeler Birliği organizasyonu kapsamında Büyükçekmece, Beylikdüzü, Beşiktaş, Çatalca, Kadıköy ve Ataşehir belediyeleri tarafından toplanan 5 tırlık yardım malzemesi felaket bölgesine gönderildi.

12.06.2014 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmara Belediyeler Birliği organizasyonu kapsamında Büyükçekmece, Beylikdüzü, Beşiktaş, Çatalca, Kadıköy ve Ataşehir belediyeleri tarafından Bosna Hersek'teki sel felaketi için toplanan 5 tırlık yardım malzemesi felaket bölgesine gönderildi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, tırların yola çıktığı Çatalca gişelerindeki törende yaptığı konuşmada, Bosna Hersek'teki felaketten sonra İstanbul'daki belediyelerin, Marmara Belediyeler Birliği çatısı altında acil toplantı yaptığını anımsattı.

Bosna Hersek büyükelçisinden alınan liste doğrultusunda bölgeye acil yardımların gönderildiğini belirten Akgün, tüm belediyleler olarak bugüne kadar 36 tırın bölgedeki belediyelere ulaştırıldığını anlattı.

Akgün, bölgedeki sıkıntıların devam ettiğini kaydederek, "Bugün de Büyükçekmece, Beylikdüzü, Beşiktaş, Çatalca, Kadıköy ve Ataşehir belediyeleri olarak hazırlamış olduğumuz 5 tırlık filodan oluşan, yaklaşık 100 tonluk, içinde sivrisinekle mücadele malzemesinden, su, çimento, kireç, gıda, çocuk bezi, ilaç ve başka madde bulunan konvoyumuzu yola çıkarıyoruz. Yardım malzemelerini Bosna Hersek'ten bize intikal eden listeler doğrultusunda hazırladık" dedi.

Bosna Hersek'teki afetzedelerin yaralarının sarılmasına katkı sunan herkese teşekkür eden Akgün, "Salı günü ben, belediye başkanlarımız, CHP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve iki milletvekiliyle orada malzemelerin dağıtımına eşlik edeceğiz ve sonra yardım kampanyasını bir süre daha sürdüreceğiz. Bu yardım konvoyuyla birlikte 41 tır, Marmara Belediyeler Birliği çatısı altında oraya ulaştırılmış oluyor" diye konuştu.

Konuşmanın ardından konvoy yola çıktı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bosna Hersek'teki Sel Felaketi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement