Bozdağ:" "Cezalarla alakalı gündemimizde bir çalışma yok" - - Son Dakika
Güncel

Bozdağ:" "Cezalarla alakalı gündemimizde bir çalışma yok" -

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Cezaevlerinde bulunan bütün vatandaşlarımız devletimize, hepimize emanettir.

19.09.2014 11:08

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Cezaevlerinde bulunan bütün vatandaşlarımız devletimize, hepimize emanettir. Annelerinin, babalarının, yakınlarının bize emanetidir. Biz öyle görüyor ve değerlendiriyoruz" dedi.

Van'daki temaslarının ardından sabah saatlerinde helikopterle Hakkari'ye gelen Bozdağ, burada Vali Yakup Canpolat, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yavuz Özfidan ve kurum amirlerince karşılandı.

Hakkari Valiliği'nde şeref defterini imzalayan Bozdağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkenin en önemli kentlerinden birinde olduklarını ve bir dizi çalışma ziyaretinde bulunacağını söyledi.

Bozdağ, Hakkari'deki ziyaretlerinin ardından Yüksekova ilçesine gideceğini belirterek, "Hem bakanlığıma bağlı cezaevleri, bakanlıkla ilgili, irtibatlı idari yönden adliyeler ve idari konularla ilgili konular üzerinde inceleme ve değerlendirme imkanımız olacak. Hükümetimizin Hakkari'de yürüttüğü yatırım ve projeleri değerlendirme imkanı bulacağız ve yatırımları yerinde görme imkanımız olacak" diye konuştu.

Hakkari'nin güncel sorunlarının takipçisi olacağını ve yatırımların hızlandırılması için gerekli temaslarda bulunacağını bildiren Bozdağ, özellikle gençlerin spor yapmalarını sağlayacak yatırımlarla ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'la görüşeceğini, üniversitede devam eden çalışmalarla ilgili de bilgi alacağını kaydetti.

Bozdağ, gazetecilerin " Türkiye'de verilen cezaların batıyla uyumunun sağlanması konusunda yasal düzenleme yapılacak mı" sorusuna, "Cezalarla alakalı gündemimizde bir çalışma yok. Bizim sistemimizde adli para cezaları, süreli cezalar, müebbet ve ağırlaştırılmış müebbet cezaları var. Esasında cezalar batıyla uyumlu nitelikte cezalar ancak infazlarla ilgili farklılıklar olabilir. Ceza nitelikleri veya isimlerinin batıyla uyumlu olduğunu ifade etmek isterim. Bu konuda bir çalışma yok, çalışmaya da ihtiyaç olduğu kanaatinde değiliz" yanıtını verdi.

Cezaevlerinde hayatını tek başına devam ettiremeyecek durumda olan hükümlülerle ilgili hükümet olarak 2012 yılında Meclis'ten yasa çıkardıklarını anımsatan Bozdağ, bu kanunla ilk kez böyle durumda olanların rapor almak kaydıyla cezalarının ertelenmesine ve tutukluların tahliyesine imkan veren düzenleme yaptıklarını belirtti.

Bu çerçevede pek çok kişinin ya cezasının ertelendiğini ya da tahliye olarak cezaevinden çıktığını ifade eden Bozdağ, şöyle devam etti:

"Ancak bazı maddelerin uygulamasında sorunlar yaşandı. Bunun üzerine haziran ayında çıkardığımız yargı paketi içinde bu maddede bir değişiklik daha yaptık. Aynı durumda olan insanlarımız bundan istifade etsinler diye. Şu anda bu uygulama devam ediyor. Cezaevlerinde özellikle terör nedeniyle tutuklu ve hükümlü bulunanlardan rapor alıp da tahliye olma imkanı bulamayanların sayısı 6'dır. Bunu bölgede farklı rakamlarla ifade ediyorlar. Rapor alanlarda adli tıptan rapor onaylanmıyor ya da güvenlik nedeniyle bazı sorunlar çıktığı için 6 kişi tahliye olamadı. Tahliye olan ya da cezasının infazı ertelenenlerin sayısı daha yüksek. Bu konuya biz insani sorun olarak bakıyoruz. Cezaevlerinde bulunan bütün vatandaşlarımız devletimize, hepimize emanettir. Annelerinin, babalarının, yakınlarının bize emanetidir. Biz öyle görüyor ve değerlendiriyoruz. Bu madde üzerinde tekrar bir değerlendirme de yapıyoruz."

Bakan Bozdağ, ardından adliyeye geçerek Hakkari Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Türkol'u ziyaret etti.

Bozdağ:" "Cezalarla alakalı gündemimizde bir çalışma yok" -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bozdağ:' 'Cezalarla alakalı gündemimizde bir çalışma yok' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • Adnan EKŞİOĞLU: SAPIK VE TACİZCİLERE CEZA İNDİRİMİ YAPAN ADALET BAKANLIĞI TERORİSTLER İÇİN ÖDÜLLÜ AF ÇIKARIYOR. AYAKKABI KUTULARINI AKLIYOR ADLİ MAHKUMA GELİNCE BU AÇIKLAMAYI YAPIYOR SENİ ORADA TUTMAZLAR BAKAN BEY BAŞINA YIKARLAR CEZA EVLERİNİ. . . !!!Arkadaşlar Adli mahkum yakınları olarak bizlerin başlattığı GENEL AF Etkinlikleri sosyal medya üzerinden çok gündem yarattığı için bakan bey bu açıklamayı yapmış aklı sıra bizim direncimizi kıracak Bilmiyor ki bizler asla susmayacağız aksine sesimiz bu andan itibaren daha fazla çıkacaktır. LÜTFEN DUYARLI OLALIM. 11 0 Yanıtla
  • ayaz solgun: af istiyoruz ceza indirimi istiyoruz bizde bu ülkenin vatandaşlarıyız bizimde beklentilerimiz bizleri görmezden gelemezsinizzzzz 10 0 Yanıtla
  • muhuttin: aynen ceza evlerindeki mahkumlar isyan eder bu konuşmalar karşısında. . . . bencede yıkarlar ceza evlerini genel af istiyoruz 8 0 Yanıtla
  • adnan iynem: kurtarın bizi 160 bin kişi var ailelerini de sayarsak 1 milyon kişi isyanda af ol masada ceza indirimi ufacık birşey bile hayt verir bize geçen hergün devlete kin besliyorum kini sevmedigim halde 4 0 Yanıtla
  • Nur Hayat: SAPIK VE TACİZCİLERE CEZA İNDİRİMİ YAPAN ADALET BAKANLIĞI TERORİSTLER İÇİN ÖDÜLLÜ AF ÇIKARIYOR. AYAKKABI KUTULARINI AKLIYOR ADLİ MAHKUMA GELİNCE BU AÇIKLAMAYI YAPIYOR. . . SİZİN ADALETİNİZ BU MU İÇERDE BİNLERCE SUÇSUZ İNSAN VAR BU DÜNYADA OLMASA DA AHİRETTE BUNLARIN HESABI SİZDEN SORULUR VEBALİNİ NASIL ÖDEYECEKSİNİZ. . . SİZLERİ ALLAHA HAVALE EDİYORUM . . . . . . . . . . . . . . . GARİBANIN DA ALLAHI VAR ÇOK ŞÜKÜR. . . AMA MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ BİZİ YILDIRAMAZSINIZ HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ. . . 2 0 Yanıtla
  • sevil AKDAĞ: milleti kandırdınız amacınız oy almaktı hani af vardı 2 0 Yanıtla
  • MUSTAFA: SAYIN BAKANIM CEZA EVLERİNDE YATANLAR BİZE EMANETTİR DİRYORSUNUZ GÜZEL EMANETİMİZİ GERİ İSTİYORUZ VERİN ARTIK ALMIŞ OLDUĞUNUZ EMANETİMİZİ 0 0 Yanıtla

Advertisement